Gökçeada'daki Kuvvetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Gökçeada'daki Kuvvetli Yağış

Gökçeada\'daki Kuvvetli Yağış

Kaymakam Gürel: "Adada şu an için değişen bir durum yok. Hasar tespiti çalışmalarımız sürüyor.

02.05.2014 17:06

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, ilçedeki sel felaketiyle ilgili, "Adada şu an için değişen bir durum yok. Hasar tespiti çalışmalarımız sürüyor. Yıkılan veya zarar gören köprü bulunmuyor. 27 küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu" dedi.

Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin, ilçe merkezinde hasar tespitini sürdürdüğünü söyledi.

İlçe merkezinde yolların, sel sırasında sürüklenen malzemelerden temizlenmeye devam edildiği bilgisini veren Gürel, "Adada şu an için değişen bir durum yok. Hasar tespiti çalışmalarımız sürüyor. Yıkılan veya zarar gören köprü bulunmuyor. 27 küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu" ifadesini kullandı.

Etkili yağış, 3 saat 50 dakika sürdü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise saat 00.10'da başlayan kuvvetli ve gök gürültülü sağanağın 04.00'e kadar etkili olduğu bildirildi.

İlçede 3 saat 50 dakikada metrekareye 144,4 kilogram yağış düştüğü duyurulan açıklamada, bu miktarın aşırı olduğu vurgulandı.

Meteorolojik tahminlere göre, Gökçeada'da yarın akşama kadar yağış beklenmiyor. Kuvvetli olmayan sağanağın yarın akşam başlayıp 4 Mayıs sabahına kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Ada ve civarında, 5-6 Mayıs'ta da çok hafif yağış ihtimali bulunuyor.

Bu arada, sel felaketi, bir iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gökçeada'daki Kuvvetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement