Göksu: Çanakkale Asla Geçilmeyecek - Son Dakika
Güncel

Göksu: Çanakkale Asla Geçilmeyecek

Göksu: Çanakkale Asla Geçilmeyecek

Geçilmez Çanakkale adlı programda, "Dün geçemedikleri gibi Çanakkale'yi bugün de geçemeyecekler, yarın da geçemeyecekler bunu çok iyi biliyorlar" diye konuştu.

15.03.2013 11:24

Esenler Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Çanakkale'nin kurtuluşu ve Çanakkale şehitleri için bir anma programı düzenledi. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale'de yaşanan olağanüstü olayların anlatıldığı programda, Esenler Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun Yıldız Teknik Üniversitesi'nden öğrencileri, sergiledikleri "Geçilmez Çanakkale" adlı tiyatro oyunuyla tüm salona duygu dolu anlar yaşattı. Öğrenciler, "Seyit Onbaşı", "Silahını Bırakmayan Asker", "Yahya Çavuş ve Askerleri" gibi Çanakkale zaferinde önemli payı olan kahraman askerlerimizin hikâyelerini canlandırdılar.

ÜMMETE İNANDIĞIMIZ İÇİN ŞEHİT OLDUK

Tiyatro gösterilerinin ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Çanakkale'yi geçtiğimiz sene de Esenler Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nda andıklarını belirterek, "Bu sene de Çanakkale'yi sizlerle yeniden yaşadık. Kardeşlerimizi o Çanakkale'deki rolleriyle tanımak yerine, yürekleriyle tanıma fırsatı bulduk. Kardeşlerimizi izlerken Çanakkale'deki genç, Çanakkale'deki anneleremiz ve vatan sınırlarını ecnebilere açmayan; yüreğini canını, malını ve her şeyini ortaya koyan kahraman askerlerimiz gözümün önüne geldi" dedi. "Bizim üzerimize düşen tarihi görev, Çanakkale'yi unutmamak ve unutturmamaktır" diyen Göksu "Bence artık yeni Çanakkale'ler yaşanmayacak fakat, farklı Çanakkale'ler yaşanacak" şeklinde konuştu.

Çanakkale'deki ruhun bugün de yaşandığını ifade eden Göksu, "Dün Çanakkale'yi kuşatanlar ölmediler, onlar da yaşıyorlar ama biliyorlar ki, dün geçemedikleri Çanakkale'yi bugün de, yarın da geçemeyecekler ve bunu çok iyi biliyorlar" dedi.

Çanakkale'yi geçemeyenlerin Kürt, Arap, Acem diye ayırarak bu toplumdaki kardeşliği bozmak istediklerini belirten Göksu, "Allah'ın kardeş dediğini sen ne diye Kürt, Arap diye ayırırsın? Biz Çanakkale'de Türk olduğumuz için, Arap olduğumuz için şehit olmadık. Biz şehitliğimize inandığımız için, ümmete inandığımız için şehit olduk" diye konuştu.

BU TOPLUMUN GENÇLERE İHTİYACI VAR

"Yeryüzünde biz yoksak, yeryüzünde Türkiye yoksa adalet de yoktur" diyen Göksu konuşmasına şöyle devam etti:

"Onun için bize, bu gençlere, Esenler talebe yurduna çok ihtiyaç var. Gecesini ve gündüzünü bu topluma adayacak, bu gönül erlerine, sevdalı ve dertli gençlere ihtiyaç var. Biz bu gönül erlerine fayda sağlamak için, ayaklarının altında köprü olmak için her zaman hazırız. Onlar yeter ki, Esenler'in sokağında ağlayan değil, tebessüm eden gençler olması için çarpan yürekler olsunlar. Biz, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız."

1915 GENÇLE ÇANAKKALE'YE GİDİYORUZ

Nisanın ilk haftasında 1915 genci Çanakkale'ye açıklayan Göksu, "Yaklaşık 3 ay içerisinde 20 bin kişiyi alıp Çanakkale'ye götüreceğiz. Niye biliyor musunuz? Az önce silahını bırakmayan askeri görsünler diye. Bu vatanın her karışında kan var, gözyaşı var. Bunu görsünler diye. Biz bu seferberliği kendi iç dünyamızda yaparak bu ruhu yaşatmak için, Esenler'in her sokağını aydınlatmak için bu ruha ihtiyaç olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

YENİ SALON MÜJDESİ

Konuşmasının sonunda Esenler'e dünya standartlarında büyük bir salon yapılacağını da kaydeden Göksu salonu dolduran öğrencilere "Belki de o salonun en muhteşem programını siz yapacaksınız. Tam da Esenler'in kalbinde, nesillerimize Çanakkale'yi anlatacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Program, tüm salonun Çanakkale şehitlerine ettiği duaların ardından Göksu'nun öğrencilere plâket takdimiyle sona erdi. Program sonrasında protokol üyeleri ve tüm davetlilere, atalarının yıllar önceki öğünü hoşaf ve ekmek ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Göksu: Çanakkale Asla Geçilmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement