Gölcük MYO 200 Mezun Verdi - Son Dakika
Güncel

Gölcük MYO 200 Mezun Verdi

Gölcük MYO 200 Mezun Verdi

Kocaeli Üniversitesi Gölcük Meslek Yüksek Okulu, 16. mezunlarını törenle uğurladı.

10.06.2015 12:00  Güncelleme: 12:01

16. mezuniyet törenini gerçekleştiren Gölcük Meslek Yüksek Okulu'nun bu yıl ki törenlerine Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Öveç, iki yıl boyunca eğitimlerini sürdüren öğrencilerin aileleri ve arkadaşları katıldı.

Tören Bahçede Yapıldı

Okulun bahçesinde düzenlenen kep töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Okul birincisi Merve Tansu Başer yaptığı kısa konuşması ile mezun olmanın verdiği duygularını dile getirdi. Başer konuşmasında şunlar söyledi: "Bugün burada geçirdiğimiz güzel günleri son bulduruyoruz. Bizlere iki yıl boyunca aile hayatı yaşatan ailelerimizi hiç özletmeyen öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler burada hem hocalarımız hem arkadaşlarımız ile iyi kötü anılar yaşadık. Bizler okulun 16. mezunlarıyız, bizler gibi daha birçok öğrenci bu okula gelecek ve mesleki eğitimlerini alacaklar. Şimdiden bütün arkadaşlarıma hayatları boyunca başarılar dilerim'' dedi.

Öveç "Yolunuz Açık Bahtınız Açık Olsun"

Okul birincisi Başer'in ardından konuşma yapan Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Öveç yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi: "Bugün okulumuz 16. mezunlarını vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Otomotiv, Makine, Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümleri bünyesindeki yaklaşık 200 öğrencimizi iş gücü piyasasına kazandıracak olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşamaktayım. Sevgili öğrenciler mezun olmak güzel bir duygu. Ancak bu her şeyin bittiği anlamına gelmemeli. Hayatınızın her safhasında öğrenme eğiliminde olmaktan kaçınmayınız mesleğiniz ve mesleğinize yakın alanlardaki yenilikleri takip etmeyi asla ihmal etmeyiniz. Çeşitli sertifikalar ile pozisyonunuzu güçlendirerek istihdam piyasasında daima bir adım önde olunuz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun hayatınızın her dalında başarılı olanız dileğiyle" dedi.

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı "İnsan hayatında, yaşamında eğitimin hiç kuşku yok çok büyük önemi, değeri var. Anaokulundan itibaren eğitimi aldığınızda Yüksekokula geldiğinizde elbette mezun olmak çok onur verici, gurur verici bir şey olsa gerek. Dolayısıyla bu tür mezuniyet törenlerinin yaşamımız içerisinde çok ayrı bir yeri ve önemi var. Hepimiz bu safhaları, dönemleri geçirdik. Dolayısıyla burada bulunan gençlerimizin heyecanını anlıyorum, onlara da katılıyorum. Hiç kuşku yok ki bizim gibi gelişmekte olan, kalkınmakta olan ülkelerin en önemli meselelerinden bir tanesi eğitimdir. Eğitime değer veren ülkeler gelişme yolunda, kalkınma yolunda çok önemli bir mesafe katederler. Çünkü eğitim kalkınmanın en öneli unsurlarından bir tanesi. "dedi

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş"Gerçekten depremden önce Gölcükte bir Yüksekokulumuz vardı. 17 Ağustos 1999 tarihi Gölcük için bir milat, yeniden bir doğuş, yeniden bir başlangıçtır. Ama deprem sonrası okulumuz Gölcük Meslek Yüksekokulu olarak Köseköyde eğitim ve öğretimine devam etti, sürdürdü. Ama biz 2004'de Belediye Başkanı olduktan sonra istedik ki Gölcüğe Yüksekokul tekrar geri gelsin. O tarihlerde bu süreci başlattık. Rahmetli Rektörümüz Baki Kamsıoğlu Hocamızla yaptığımız görüşmeler sonucunda bizden binayı rica etmişti. Biz bu binayı Gölcük Belediyesi Mülkü haline getirdik. Bakanlık kararıyla Üniversitemize tahsis ettik. İnşallah umut ederim ki. Arzu ederim ki her biriniz beklentilerinize cevap verebilecek bir eğitimi tamamlamış olursunuz."dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektör "16. Mezuniyet için burada toplanmış bulunuyoruz. Uzaktan, yakından buraya teşrif eden konuklarımıza mezuniyet törenimize gelmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuzda 2 yıl önce geldiğinizde buraları yeni tanıdınız. Gölcük İlçemiz çok güzel bir ilçe Kocaeli ilinde. 2 yıl içinde hocalarımız kendi potansiyellerini, birikimlerini derslerde sizlerle paylaştılar. Siz 2 yıl öncesini düşündüğünüzde, şuan ki durumunuza göre çok mesafe kateddiğinizi görüyorsunuzdur. Bundan sonra da sorumluluğunuzun kat kat arttığının sorumluluğunu da içinizde hissetmenizi istiyorum."

Kılıçarslan Kütüğe İsmini Çaktı

Yapılan konuşmaların ardından Dış Ticaret Bölüm Birincisi İlknur Kılıçarslan anı kütüğüne adını çaktı. Anı kütüğüne isim çakılmasının ardından öğrenciler hep birlikte mezuniyet yeminlerini ettiler. Okulun mezunlarına geçici diplomalarını ilçe protokolü verdi. Geçici diplomaların verilmesinin ardın öğrenciler 2 yıl boyunca bekledikleri o güzel ana gelerek 10'dan 0'a doğru sayarak keplerini hep birlikte havaya fırlattılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölcük MYO 200 Mezun Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement