Mudanya'ya bağlı Küçükyenice köyünde Bursa İl özel İdaresi tarafından başlanan sulama göledi inşasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Küçükyenice gölet inşasında incelemelerde bulunan Genel sekreter Bilal Çelik, Ak parti İl Genel Meclisi Üyesi Nazım Çakmak yetkililerden bilgi aldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik yapılacak sulama gölediyle birlikte bölgede 25 yıllık su hasreti sona erecek, 2013 yılında kapalı devre sulama sisteminin kurulmasıyla birlikte hizmete girecek olan Küçükyenice sulama göledi yaklaşık olarak 1.250.000 TL mal olacak açıklamasında bulundu.
Genel Sekreter Bilal Çelik açıklamalarında bugün Mudanya'nın Küçükyenice köyündeyiz, Küçükyenice'de yapmakta olduğumuz bu gölet çalışmalarını yerinde incelemek üzere geldik. Burada arkadaşlarımız çok güzel çalışıyorlar. Gölette yükseklikte belli bir seviyeye ulaşmış. Daha bunun üzerine 10 metre yukarıya doğru çıkacağız. Aşağı yukarı burada birikecek su miktarı 592.440 metreküptür, yılda bu suyla biz yaklaşık olarak 1080 dönüm yer sulayacağız, bunla elde edilecek olan vatandaşımızın geliri aşağı yukarı bu baraj için harcadığımız parayı en fazla 1-2 yıl içerisinde amorti edebilecek durumda. Küçükyenicemize Mudanya'ya ve Bursa'mıza hayırlı olur diyorum vatandaşımızın kazancı ne kadar çok artarsa bizimde mutluluğumuz o kadar çok artacaktır dedi.
Son Dakika › Güncel › Göledi İnşasında Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.