Görme Engelli Öğrencilere Deprem Eğitimi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Görme Engelli Öğrencilere Deprem Eğitimi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eğitim Merkezi eğitmenleri, görme engelli çocuklara afete hazırlık eğitimi verdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eğitim Merkezi eğitmenleri, görme engelli çocuklara afete hazırlık eğitimi verdi.

AFAD Deprem Simülasyon Merkezi'ndeki eğitime, Göreneller Görme Engelliler İlkokulu'ndan 36 öğrenci katıldı.

Eğitim kapsamında, öğrencilere, öğretmenleri aracılığıyla deprem öncesi, anı ve sonrasında ne yapmaları gerektiği anlatıldı. Çocuklar, depremin nasıl meydana geldiğini "deprem dalgası", depremden zarar görmemenin yolunu da "sağlam ev yapma" oyunuyla öğrendi. Çocuklara, deprem çantasında bulunması gerekenler de oyunla anlatıldı.

Daha sonra çocuklar, afet anında ne yapmaları gerektiğini deprem simülatörüyle uygulamalı öğrendi.

Kaynak: AA