(Görüntü İle) Amerikalı Rahip Çılgınlıktan Vazgeçti... - Son Dakika
Güncel

(Görüntü İle) Amerikalı Rahip Çılgınlıktan Vazgeçti...

(Görüntü İle) Amerikalı Rahip Çılgınlıktan Vazgeçti...

Florida Eyaletinin Gainesville Kentinde 11 Eylül'de Kuran'ı Kerim'in Kopyasını Yakacağını Açıklayan ve Tüm Dünyada Her Kesimden Sert Tepkiler Çeken Rahip Terry Jones, Kuran'ı Kerim'i Yakma Eyleminden Vazgeçtiğini Açıkladı. Jones, Küçük Bir Grup Yandaşıyla Gerçekleştirmeyi Düşündüğü Eylemden, Kendisine New York'ta, 11 Eylül Saldırılarının Gerçekleştiği Dünya Ticaret Merkezi'nden İki Sokak Ötede İnşa Edilmesi Planlanan İslami Kültür Merkezi'nin Yerinin Değiştirileceği Sözünün Verilmesi Karşılığında Vazgeçtiğini Öne Sürdü. İslami Kültür Merkezi Projesinin Başını Çeken Kişilerden Biri Olan İmam Abdul Rauf ile Görüştüğünü ve Rauf'la, İçinde Bir Camii de Bulunan İslami Kültür Merkezi'nin Yerinin Değiştirilmesi Konusunda Görüş Birliğine Vardıklarını Söyledi. 'nasıl Müslümanlar Kuran'ın Yakılmasını İstemiyorlarsa, Amerikalılar Orada Camii Yapılmasını İstemiyor' Diye Konuşan Terry Jones, Cumartesi Günü New York'a Gelerek İmam Abdul Rauf ile Görüşeceğini Söyledi.

10.09.2010 16:46

Florida eyaletinin Gainesville kentinde 11 Eylül'de Kuran'ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayan ve tüm dünyada her kesimden sert tepkiler çeken rahip Terry Jones, Kuran'ı Kerim'i yakma eyleminden vazgeçtiğini açıkladı. Jones, küçük bir grup yandaşıyla gerçekleştirmeyi düşündüğü eylemden, kendisine New York'ta, 11 Eylül saldırılarının gerçekleştiği Dünya Ticaret Merkezi'nden iki sokak ötede inşa edilmesi planlanan İslami Kültür Merkezi'nin yerinin değiştirileceği sözünün verilmesi karşılığında vazgeçtiğini öne sürdü. İslami Kültür Merkezi projesinin başını çeken kişilerden biri olan İmam Abdul Rauf ile görüştüğünü ve Rauf'la, içinde bir camii de bulunan İslami Kültür Merkezi'nin yerinin değiştirilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi. 'Nasıl Müslümanlar Kuran'ın yakılmasını istemiyorlarsa, Amerikalılar orada camii yapılmasını istemiyor' diye konuşan Terry Jones, cumartesi günü New York'a gelerek İmam Abdul Rauf ile görüşeceğini söyledi.

DAİSY KHAN: "HİÇBİR ŞEYDEN HABERDAR DEĞİLİZ"

Terör saldırısı sonucu yıkılan ikiz gökdelenlerin bulunduğu, "Sıfır Noktası" yakınında inşa edilmesi planlanan, içinde caminin de bulunacağı "Park51- Cordoba Evi" adlı İslami Kültür Merkezinin proje sorumlularından Daisy Khan ise "Hiçbir şeyden haberdar değiliz" diyerek, caminin başka bir yere yapılması yönünde proje değişikliği olmadığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel (Görüntü İle) Amerikalı Rahip Çılgınlıktan Vazgeçti... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement