Gül Bahçesi EMITT Fuarı’nda! - Son Dakika
Güncel

Gül Bahçesi EMITT Fuarı’nda!

Gül Bahçesi EMITT Fuarı’nda!

10 Salonda 60 Ülkeden 4000'e Yakın Katılımcıyla, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde Gerçekleştirildi.

26.02.2011 09:19  Güncelleme: 09:23

Resmi açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY tarafından yapılan EMITT fuarına Isparta; elması, gülü tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile damgasını vurdu.

Bu yıl toplam 224 m2'lik alanda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) olarak Isparta, Antalya ve Burdur illerinin ortak katılım sağladığı fuarda, Isparta adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Yalvaç Kaymakamlığı, Gelendost Belediye Başkanlığı, Sütçüler Belediye Başkanlığı ve Gülbirlik Genel Müdürlüğü katılım sağladı.

Gül diyarı Isparta, turizmin tüm dallarında verdiği hizmetleri EMITT Fuarı'nda anlattı! Dağları, gölleri, ormanları, yaylaları, milli parkları ve tabiatı koruma alanları ile adeta cennetin yeryüzüne yansıması olan Isparta, turizmde öne çıkan tarihi ve tabii güzelliklerini dünyaya sundu.

Batı Akdeniz Bölgesi'nin cömert ili, Türkiye'nin gül bahçesi Isparta, adını uluslararası turizm alanında duyurmak için EMITT Fuarı'na katıldı. Dünyadaki gül yağı üretiminin yaklaşık yüzde 65'ini karşılayan Isparta, şimdi de dünyanın dört bir yanından gelen EMITT katılımcılarını tarihi ve doğal güzellikleriyle TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde karşıladı.

Türkiye'nin elma üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini üstlenen, bu sayede adının önüne "Türkiye'nin meyve bahçesi" sıfatını da ekleyen Isparta, Davraz Kayak Merkezi, Yalvaç Pisidia Antiokheia Antik Kenti, Sütçüler Adada Antik Kenti, Yazılı Kanyon, Kızıldağ Milli Parkı, Eğirdir Gölü, Gölcük Gölü, Pınargözü Şelalesi, Aksu Zindan Mağarası gibi özgün güzellikleriyle dünya turizmi için bir cazibe merkezi olabileceğinin işaretlerini verdi.

Kış, kültür, inanç, doğa, spor ve mağara turizmi gibi pek çok alandaki iddiasını EMITT Fuarı aracılığıyla ortaya koyan Isparta, el sanatlarını, gül özlü gıda ve kozmetik ürünleri ile elma, bal ve kekik reçeli gibi yöreye özgü tatları da EMITT ziyaretçilerinin beğenisine sundu.

Isparta Valisi Sayın Memduh OĞUZ, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri ÖZMERAL, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin BAYRAM, Gelendost Belediye Başkanı Halim KIYAK, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin MÜFTÜOĞLU, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah KILIÇ ve Gülbirlik Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut DEMİR ile katılımcı kurum yetkililerinden oluşan Isparta ekibi, kendilerine ayrılan alanda, DVD, broşür, harita ve 3 boyutlu fotoğraf albümü gibi tanıtım materyalleri ve yöreye özgü ürünlerle konuklarını ağırladı.

Fuar süresince standımız büyük ilgi gördü. Standımızı, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY, Müsteşar İsmet YILMAZ, Müsteşar Yrd. Özgür ÖZASLAN; Ali Haydar ÖNER, Nuri OKUTAN ve Halil İbrahim DAŞÖZ gibi Isparta'da görev yapmış olan Valilerimiz; Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve Selahattin ALPAY, Deniz ARCAK, Gafur UZUNER gibi sanatçılar ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyaretlerde renkli kareler ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY standın çok güzel olduğunu belirterek standımıza ait görselleri inceledi.

Isparta standını ziyaret eden misafirlerle tek tek ilgilenilerek, fuar süresince standı ziyaret eden misafirlere elma, elma suyu, elma cipsi, gül suyu, lokum ve gül ürünleri ikram edildi. Bunlarla birlikte misafirlere Isparta'yı tanıtıcı broşürler de dağıtıldı.

Fuar süresince turizm sektörü içinde bulunan tur operatörleri, seyahat acenteleri, rehberler, doğa sporları dernekleri, kamp-karavan turizmi ve kayak sporu ile uğraşan işletmeler ile medya sektöründe yer alan TV, dergi ve gazetelerin turizm-gezi sayfalarının sorumluları ile Isparta'nın potansiyeli, Isparta'nın değerlerinin turlar ile pazarlanması vb. konularda bilgilendirmeler ve yıl içinde Isparta'da bazı program ve çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır.

Fuar süresince; Isparta Tanıtım DVD'si, Davraz Eurosport DVD'si, Karton Çanta, Karton Dosya, Harita, Davraz Broşürü, Aksu Zindan Mağarası Broşürü, Atabey Ertokuş Medresesi Broşürü, Türkçe-İngilizce Yalvaç Broşürü, Türkçe-İngilizce Antiokheia Broşürü, Türkçe-İngilizce Devlethan Broşürü, Isparta Broşürü, Isparta Gezi Rehberi, Rusça Broşür, 3 Boyutlu Foto Albümü, St. Paul Broşürü ve Isparta Afişi olmak üzere toplam 20.000 adet Tanıtıcı Doküman dağıtıldı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gül Bahçesi EMITT Fuarı’nda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement