Güler Sabancı'ya Hong Kong'dan Fahri Doktora Unvanı - Son Dakika
Güncel

Güler Sabancı'ya Hong Kong'dan Fahri Doktora Unvanı

Güler Sabancı\'ya Hong Kong\'dan Fahri Doktora Unvanı

Hong Kong Polytechnic Üniversitesi tarafından Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'ya "fahri doktora" unvanı verilecek

12.07.2013 17:55

Hong Kong Polytechnic Üniversitesi tarafından Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'ya fahri doktora unvanı verilecek.

Sabancı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Hong Kong Polytechnic Üniversitesi'nin, tüm dünyada sanayi-üniversite işbirliği konusunda küresel lider olarak kabul edildiği ve uygulamalı araştırmalar, inovasyon ve teknoloji konularında da öne çıktığı belirtildi.

Üniversitenin, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'ya fahri doktora unvanı verilmesini kararlaştırdığı bildirilen açıklamada, unvanın, ekim ayında Hong Kong'da düzenlenecek törenle Hong Kong Polytechnic Üniversitesi Rektörü Prof. Timothy Tong tarafından Güler Sabancı'ya takdim edileceği kaydedildi.

Açıklamada, üniversiteden daha önce fahri doktora unvanı alan isimler arasında, Princeton Üniversitesinden Prof. Chung K. Law, TAL Group Başkanı Prof. Harry Lee, Sichuan Üniversitesinden Prof. Xie Heping ve tasarımcı Kan Tai-Keung gibi isimlerin yer aldığı aktarıldı.

Güler Sabancı, aralarında İspanya'nın en üst düzeydeki liyakat nişanı olan "Encomienda de Numero", Fransız "Legion d'Honneur" nişanları ile Clinton Küresel Vatandaşlık, Raymond Georis Yenilikçi Filantropist, Schumpeter ve European School of Management and Technology tarafından verilen Sorumlu Liderlik Ödülü'nün de  yer aldığı birçok ödülün sahibi. Sabancı ayrıca, 2011'de Financial Times tarafından "Dünyanın Zirvesindeki 50 İş Kadını" arasında ikinci seçildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güler Sabancı'ya Hong Kong'dan Fahri Doktora Unvanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement