Gülerce Kartepelilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gülerce Kartepelilerle Buluştu

Gülerce Kartepelilerle Buluştu

Prof. Dr. Osman Özsoy moderatörlüğünde Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin katılımı ile devam edildi.

13.04.2012 14:41

Kartepe'de ayın gündeminin değerlendirildiği söyleşilere Prof. Dr. Osman Özsoy moderatörlüğünde Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin katılımı ile devam edildi. "Meclis Yeni Anayasa Yapabilecek Mi?" konulu söyleşide konuşan Gülerce, eğer bu Meclis Anayasa yapamazsa buna mani olanların seçmen nezlinde itibar kaybına uğrayacağını belirtti.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliği yaptığı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ki söyleşiye ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerine hitap eden Hüseyin Güllüce, "Bu meclis yeni bir anayasa yapabilecek mi? Meclisten uzlaşma ile anayasa çıkar mı ?" gibi sorulara yanıt verdi.

Anayasa konusunda işlerin yavaş ilerlediğini düşünen çevrelere hitap eden Güllüce, "Ankara'da katıldığımız bir toplantıda Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarının önceden belirlenen takvime göre sürdüğünü ve bir aksama olmadığını söyledi" dedi. Eğer bu Meclis Anayasa yapamazsa buna mani olanların seçmen nezlinde itibar kaybına uğrayacağını söyleyen Hüseyin Gülerce, "Ak Parti her iki durumda da avantajlı bulunuyor. Eğer diğer partiler katkı sunarlarsa yeni ve sivil anayasa yapmış olmanın avantajını yaşayacaklar. Engel olanlar olursa da, 'Ey seçmenim, görüyorsunuz, verdiğimiz destek başına anayasa hazırlamamıza ve uzlaşmaya imkan vermedi. Tek başına anayasa hazırlayacak sayısal çoğunluğu verin de, şu anayasa işini daha güçlü bir şekilde halledelim' deme şansı bulacaktır" dedi.

Cemaat hükümet tartışmaları yönündeki soruları da cevaplandıran Gülerce, cemaatin siyasete karışma gibi bir heves, iddia ve beklenti içinde olmadığını, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı aracılığıyla yapılan son açıklamanın da, bu yöndeki tartışmaları bitiren bir manifesto niteliğinde olduğunu ifade etti. Gülerce'nin sohbetinden memnun olduğunu ve Kartepe'de konuk etmekten memnunluk duyduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, program sonunda konuşmacıya teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gülerce Kartepelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement