Gümüşhane'de Yangın - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Yangın

Gümüşhane\'de Yangın

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Kırıklı köyünde meydana gelen yangında gezgin arıcıya ait 35 kovan arı telef olurken, 5 dekarlık alanda da örtü yangını gerçekleşti.

17.07.2014 19:02

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Kırıklı köyünde meydana gelen yangında gezgin arıcıya ait 35 kovan arı telef olurken, 5 dekarlık alanda da örtü yangını gerçekleşti.

Gümüşhane- Kelkit karayolunun Kırıklı köyü çıkışında Trabzon'dan 3 ay önce bölgeye gelen gezgin arıcı Ömer Akbulut'a ait barakada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ailesiyle birlikte barakada yaşayan Akbulut'un köyde bahçe suladığı sırada meydana gelen olayda, yangını görünce hemen müdahale ederek itfaiye ekiplerine bilgi verdi.

Bu sırada barakada bulunan piknik tüpünün de patlamasıyla büyüyen yangın önce barakanın hemen arkasında bulunan yamaçtaki kovanlara oradan da üst tarafta aralarında badem ağaçlarının da bulunduğu alana sıçradı.

Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü ve Gümüşhane Belediyesi itfaiye araçlarının müdahale ettiği yangında 35 arılı kovan tamamen yanarken, 5 dekarlık alanda da örtü yangını gerçekleşti.

Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın'la birlikte yangın alanında incelemelerde bulunan Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının Gümüşhane Orman İşletmesi'nin 403 nolu bölmesinde çıktığını belirterek, "Bir arıcının bölmede bulunan barakasından henüz sebebi anlaşılamayan çıkan yangında, arıcının barakası yanıyor. Rüzgarın da etkisiyle yangın bizim bozuk ormanlık alanımıza sıçrıyor. Yanan kısımda ağacımız yok. Alt kısmında badem ağaçlarımız vardı. Onlar da zarar görmedi. Sadece 5 dekarlık örtü alanımız yandı. Gelecek hafta ekskavatörle terasını yapıp Ekim ayında da yapraklı badem türlerini dikeceğiz" dedi.

Yangında 35 arısı telef olan Ömer Akbulut ise yangın anında barakada olmamalarının büyük bir şans olduğunu belirterek, "Barakaya yanaştım ama yapacak bir şeyim yoktu. Tutuşmuştu. Arıları kurtarmak için girişimde bulundum. Barakanın hemen arkasındaki arıları kurtaramadım" diye konuştu.

Barakada kullandıkları piknik tüpünün de yangının hemen arkasından patladığını belirten Akbulut, yangının barakanın arkasında bulunan mercekli kalın camdan çıktığını düşündüğünü de sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement