Gümüşhane Üniversitesi'nde Üçü Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane Üniversitesi'nde Üçü Bir Arada

Gümüşhane Üniversitesi\'nde Üçü Bir Arada

Gümüşhane Üniversitesi'nde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet, 5. Kuruluş yıldönümü ve bahar şenlikleri etkinlikleri kapsamında üç mutluluk bir arada yaşandı.

22.06.2013 10:08  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜ Rektörlük önünde düzenlenen etkinliklere, Vali Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Köse Kaymakamı Arif Karaman, ilçe belediye başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, mezun öğrencilerin başarılı ve iddialı şekilde hizmet edeceklerini belirterek, 4 yıl Gümüşhane'de eğitim gören öğrencilerin ilin kültürü ile kaynaştığını ve adeta Gümüşhane'nin turizm elçisi olduklarını söyledi.

Milletvekili Üstün, öğrencilerin mezuniyetle birlikte hayatın ayrı bir evresine geçeceklerini anlatarak, "İş bulma ümidiyle koşuşturacaksınız. Hepinizin nasibi bir yerlerde saklı, sizleri bekliyor. Bundan hiç tereddüttünüz olmasın. Bizler de sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Rektör Günaydın ise, beşinci kuruluş yıldönümünde bin 536 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Henüz beş yıllık çok genç bir üniversite olmalarına rağmen gerek yatırımları, gerek eğitim-öğretim faaliyetleri ve gerekse gerçekleştirdiği bilimsel ve kültürel çalışmaları ile kurumsallaşmasını tamamlama yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Günaydın, "Gümüşhane Üniversitesinde şu an itibariyle 6 fakülte, 2 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, iki enstitü ve iki uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır. Üniversitemiz 525 akademik ve 237 idari personeli ile ülkemizin ve bölgemizin önemli bir yükseköğretim kurumu haline gelmiştir" dedi.

Etkinlikler kapsamında, 2012-2013 eğitim-öğretim yılını birincilikle tamamlayan Hatice Oğuzhan, birincilik konuşmasının ardından mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol mensupları tarafından ödüllerinin verildiği etkinlikler, 'GÜ Hanede Dans' halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Diplomalarını alan ve yemin eden öğrencilerin kep atarak mezuniyetlerini kutladığı etkinlikler, GÜ Müzik Kulübü'nün Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Anfi Tiyatro Alanı'nda verdiği konserle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gümüşhane Üniversitesi'nde Üçü Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement