Günekab Meclis Toplantısı Yapıldı. - Son Dakika
Güncel

Günekab Meclis Toplantısı Yapıldı.

Günekab Meclis Toplantısı Yapıldı.

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Meclis Toplantısı 21 Mart 2011 Pazartesi Günü Yapıldı.

21.03.2011 22:06  Güncelleme: 22:09

Güney edirne katı atık birliği (günekab) meclis toplantısı 21 mart 2011 pazartesi günü yapıldı.Saat 14.30'da Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Keşan Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Özcan, başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda ilk olarak Birlik Başkanı seçimi yapıldı. Birlik Başkanlığı'na Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan oybirliği ile seçildi.

2.madde de Birlik 1.Meclis Başkan Vekilliği'ne Halil Büyükyatıkçı (Çamlıca Belediye Başkanı) ve Birlik 2.Meclis Başkan Vekiklliği'ne Ercan Dağlı (Keşan Belediye Meclis Üyesi) seçildiler.

Birlik Katipliklerine ; Ahmet Çayır (Enez Belediye Başkanı), Mehmet Ali Ürkmez (Keşan Belediye Meclis Üyesi,

Birlik Encümen Üyeliklerine ; Mehmet Karagöz (İpsala Belediye Başkanı), Ahmet Çayır (Enez Belediye Başkanı),Halil Büyükyatıkçı (Çamlıca Belediye Başkanı), Mitat Beyazoğlu (Keşan Belediye Meclis Üyesi),

Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine; Cevdet Karagöz (Hacı Belediye Başkanı), Galip Gören (İbriktepe Belediye Başkanı), Erdoğan Gümülcineli (Keşan Belediye Meclis Üyesi ), Ercan Ersoylu (Keşan Belediye Meclis Üyesi) ve Tanju Şapçı (Keşan Belediye Meclis Üyesi) seçildiler.

Seçimlerin ardından birliğin 201 yılı Kesin Gelir Hesabı 98.366.34 Tl olarak, Gider Hesabı da 108.656.17 TL olarak kabul edildi.

7.Madde de ise Birlik Başkanına Özel ve Kamu Bankalarından kredi alınması ve yerin ormandan 49 yıllığına birliğe kesin tahsisi için Orman Genel Müdürlüğü'nden talep edilen 75 binTL için Türkiye Vakıflar Bankası'ndan kredi alınması için birlik başkanına yetki verilmesi de oybirliği ile kabul edildi.

8.madde de yer alan Birlik tarafından Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisiyle ilgili özel ve kamu kurum ve kuruluşları nezdinde girişimlerde bulunmak üzere Birlik Başkanı'na yetki verilmesi de oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin sona ermesinden sonra dilek ve temenniler bölümünde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bu projenin Türkiye'de gerçekleşen nadir 3-5 projeden biri olduğunu belirterek "Bu proje 6 yıldan beri emeğimizin olduğu bir proje. Bundan sonra doğru karar vermemiz gerektiğine inanıyorum. Amacımız tıkır tıkır işleyen bir tesisi bölgemize kazandırmaktır.

Yine dilek ve temenniler bölümünde konuşan İpsala belediye Başkanı Mehmet Karagöz'de,belediyelerin birliğe olan borçlarını bir ödeme planına bağlamaları gerektiğini belirterek "Zaten Keşan Belediyesi gerekli harcamalarda aktarım yapıyor. Ama Keşan Belediyesi'ni de bu konuda zor duruma sokmamak gerekir " dedi.

Özcan, birlik olarak Keşan,İpsala ve Enez Kaymakamlıkları'na Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nin üye olup olmayacakları konusunda da yazı yazdıklarını ve buradan gelecek cevapları beklediklerini de belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Günekab Meclis Toplantısı Yapıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement