Güngören'deki Patlama Davası - Son Dakika
Güncel

Güngören'deki Patlama Davası

Güngören\'deki Patlama Davası

Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin öldüğü, bombalı saldırıya ilişkin 6'sı tutuklu, 9 sanığın yargılandığı davada, 3 sanık tahli edildi.

04.07.2013 17:00  Güncelleme: 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin ölümü, 90 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin, 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığı davada, 3 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş, Ziya Kıraç, Mehmet Salih Yanak, Cihan Aydın ve Abdurrahman Oral katıldı. Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Söz alan Cumhuriyet Savcısı Levent Çağıl, duruşmaya geçici olarak çıkması sebebiyle, dava kapsamında daha önce verilen mütalaayı incelemek üzere süre talep etti. Sanık avukatları da müvekillerinin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Abdurrahman Oral, Ziya Kıraç ve Cihan Aydın'ın tutuklu kaldıkları süreye göre ilerde mağduriyetlerine meydan verilmemesi açısından tahliyelerine ve haklarında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar vererek, yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş ve Mehmet Salih Yanak'ın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Mahkeme, ara kararını vermek üzere ara verdiği sırada, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ile sanık avukatlarının arasında tartışma çıktı. Çıkan arbede sırasında yüzüne darbe alan Avukat Bahri Belen'in burnunun kanadığı görüldü.

-Davanın geçmişi

Güngören Güven Mahallesi Menderes Caddesi'nde 27 Ağustos 2008'de 10'ar dakika arayla meydana gelen iki ayrı patlamada, hamile olan Filiz İkiz'in de aralarında bulunduğu 17 kişi ölmüş, 90 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından yapılan operasyonla yakalanan 9 kişi hakkında dava açılmıştı.

Bir önceki celsede esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal, sanıklardan Hüseyin Türeli ile Nusret Tebiş hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "bomba patlatmak suretiyle 16 kişinin ölümüne neden olmak" ve "olay esnasında hamile olan maktul Filiz İkiz'in ölümüne neden olmak" suçlarından, 18'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 90 kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 1170'er yıldan 1800'er yıla kadar hapis cezası istemişti.

Sanıklar Ziya Kıraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara ve Aydın Dağlar hakkında "PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep eden Uysal, sanık Mehmet Salih Yanak'ın da "PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi olmak", "bomba imal etmek" ve "sahte kimlik kullanmak" suçlarından 3 yıldan 30 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Savcı Uysal, sanık Şaban Güneş hakkında "PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası isterken, ayrıca etkin pişmanlık yasasından faydalanması durumunda, verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılmasını istemişti.

Sanık Cihan Aydın'ın "PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi olmak" ve "resmi belgeyi sahte olarak düzenlemek" suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden Uysal, sanık Cevat Aydın'ın ise "terör örgütü üyesi olmak" suçundan beraatini talep etmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güngören'deki Patlama Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement