Hacivat Şehitleri İçin Anıt İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Hacivat Şehitleri İçin Anıt İstiyorlar

Hacivat Şehitleri İçin Anıt İstiyorlar

Yıldırım'da bulunan Hacivat Deresi'nin coğrafi özelliklerinin yanı sıra, tarihi bir önemi de var.

29.08.2012 13:09

Hacivat Deresi'nde incelemelerde bulunan HAS Partililer, derenin bir çok muharebeye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, burada şehit olan askerlerin isimlerinin bir anıt ile yaşatılması teklifinde bulundu.

Kurtulmuş Savaşı sırasında, yerli milisler ve askerler, stratejik önemi olan bu dereyi ele geçirmek isteyen işgalci Yunan askerleri ile bölgede savaşmış ve bir çok şehit vermiş. Halk arasında 'Hacivat Şehitleri' diye anılan bu şehitler, daha sonra Tophane'deki şehitliğe defnedilmiş.

Hacivat Deresi'nin ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları sürerken, bölgede incelemelerde bulunan İl Başkanı Ali Mollasalih, daha önce de aynı çağrıyı yaptıklarını hatırlatarak yetkililerin Hacivat Şehitleri'ne sahip çıkılmasını istedi. Dere kıyısında şehitlerin anısına bir park ve anıt yapılmasını isteyen Mollasalih, bu bölgenin Bursa'nın kurtuluş mücadelesinde büyük bir yeri bulunduğunu ifade etti. Park ve anıt projesinin milli ve tarihi bir sorumluluk olduğunu kaydeden Mollasalih, bu çağrının önemini vurguladı.

Milli tarihin yeni nesile aktarılabilmesi için bu izlerin gerekli olduğunu anlatan Mollasalih, tüm şehitler için, 30 Ağustos Zafer Bayramı günü öğle namazından önce Bursa Ulucamii'de mevlüt okutup, ikramda bulunacaklarını paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hacivat Şehitleri İçin Anıt İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement