Halep'te Sivil Halka Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Halep'te Sivil Halka Yönelik Saldırılar

Halep\'te Sivil Halka Yönelik Saldırılar
14.12.2016 22:16

PARİS (AA) – Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi haline gelen Eyfel Kulesi, Halep'in doğusunda kuşatma altındaki halk ile dayanışma amacıyla bu akşam siyaha büründü.

PARİS (AA) – Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi haline gelen Eyfel Kulesi, Halep'in doğusunda kuşatma altındaki halk ile dayanışma amacıyla bu akşam siyaha büründü.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun kararıyla, Eyfel Kulesi'nin ışıkları yerel saat ile 20.00'de söndürüldü.

Hidalgo yaptığı yazılı açıklamada, "Halep'te kuşatma altında dayanılmaz koşullarda yaşayan sivil halk ile Paris halkının dayanışmasını göstermek için Eyfel Kulesi'nin ışıklarının karartıldığını" bildirdi.

Açıklamada, "Bu sembolik hareketle, Halep'teki dram karşısında duyarsız kalan uluslararası camiayı acilen harekete geçirmeyi hedefliyoruz. " ifadeleri kullanıldı.

Paris Belediyesi tarafından toplanan insani yardımları taşıyan iki kamyon ise Halep'e gitmek üzere perşembe günü düzenlenecek törenle başkentten yola çıkacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halep'te Sivil Halka Yönelik Saldırılar - Son Dakika


Advertisement