Edinilen bilgilere göre, sahra hastaneleri yetkilileri, Suriye Hava Kuvvetleri'nin helikopterlerle Halep'in Ahmediye, Mesekin Hananu, Ard'ul Hamra, Sahur ve Mareğ bölgelerindeki sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırıda ölenlerin sayısının 70'e çıktığını, en az 140 kişinin de yaralandığını belirtti.
ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR
Halep Eğitim Komitesi de saldırılar nedeniyle, bazı yerlerde zor şartlarda eğitime devam eden kent genelindeki okulların tatil edildiğini duyurdu. "Halep Meydan Hastanesi" yetkilileri de "olağanüstü hal durumu"na geçtiklerini ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini bildirdi.
Ellerinde yeterli ilaç ve tıbbi malzemenin bulunmadığını aktaran hastane yetkilileri, uluslararası yardım kuruluşlarının harekete geçmesini istedi.
"ULUSLARASI TOPLUMA ÇAĞRI"
"Halep Yerel Koordinasyon Komiteleri" de uluslararası topluma, devam eden ağır bombardımanın durdurulması için girişimde bulunması çağrısında bulundu.
İNSANLAR GÖÇ HAZIRLIĞINDA
Kış şartlarının yanı sıra günlerdir süren varil bombalı saldırılar nedeniyle bölgedeki insanların göç hazırlığı yaptığını belirten Komiteler, katliamların sürmesi durumunda yeni bir göç dalgası olabileceği uyarısında bulundu.
Komiteler, saldırıların durdurulması için uluslararası toplumun Esad rejimine baskı yapmasını istedi.
DAHA ÖNCE DE 63 KİŞİ ÖLDÜ
Suriye Hava Kuvvetleri'nin helikopterlerle Halep'in çeşitli bölgelerindeki "sivil yerleşim yerlerini" hedef alan saldırısında daha önce 63 kişinin öldüğü 100'den fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.
Son Dakika › Güncel › Halep'te Bombalı Saldırı: 70 Ölü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.