HAS Parti'den Kampüs Yeri İncelemesi - Son Dakika
Güncel

HAS Parti'den Kampüs Yeri İncelemesi

HAS Parti\'den Kampüs Yeri İncelemesi

BTÜ'nin kampüs yeri belirsizliği sürerken, Kestel'de tespit edilen arazi tartışmalarına HAS Parti de katıldı.

13.08.2012 13:14

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ)'nin kampüs yeri belirsizliği sürerken, Kestel'de tespit edilen arazi tartışmalarına HAS Parti de katıldı.

Şuanda şehrin başka yerlerinde faaliyet gösteren BTÜ'nin ana kampüsünü inşa etmek için Kestel Çataltepe'den yer arazi edilmiş, fakat kamusallaştırma süreci bedelin yükselmesiyle durma noktası gelmişti. Gelinen süreçle ilgili bilgi veren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, bölünmüş kampüs istemediklerini belirterek gelinen sürece tepki göstermişti.

Yapımı planlanan arazide incelemelerde bulunan HAS Parti İl Başkanı Ali Mollasalih ise, yatırımın uzamasının maliyetleri artırdığını ve Bursa'nın kazancına olmadığını ifade ederek, bürokratik sorunların bir an önce aşılması gerektiğini söyledi. Çataltepe'de düşünülen kampüs inşaatı için mevkinin çok uygun olduğunu anlatan Mollasalih, toplam bin 150 dönümlük arazinin bir kısmının 2B statüsünde olmasının da avantaj olduğunu kaydetti. Kampüs arazisine 350 dönüm inşaat yapılabildiğini paylaşan Mollasalih, Kestel'in Anadolu'ya açılan bir kapı niteliğinde bulunduğunu, bu sebepten kampüsün şehrin doğu yakasına yapılmasının doğru bir tercih olduğu öne sürdü. Mollasalih, Kestel halkının da ilçelerine üniversite kurulmasından memnun olduğunu dile getirdi. Üniversitenin daha çok vakit kaybetmeden kurulması için kamusallaştırmayı sağlayacak ilgili kurumlara çağrıda bulunan Mollasalih, konunun siyasilerce polemik konusu yapılmasının da yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HAS Parti'den Kampüs Yeri İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement