HAS Partiye Önemli Ziyaret - Son Dakika
Güncel

HAS Partiye Önemli Ziyaret

HAS Partiye Önemli Ziyaret

İbrahim Yusuf Abdullah: ''Türkiyeli gençlerin Bahreynli gençlerle diyalog kurmasını arzu ediyoruz.''

13.01.2012 08:59

Bahreyn Krallığı Büyükelçisi İbrahim Yusuf Abdullah, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u parti genel merkezinde ziyaret etti. 12 Ocak 2012 Perşembe günü saat 11.00'de gerçekleşen ziyarette Büyükelçi İbrahim Yusuf Abdullah, bölgesel sorunlara dair ülkesinin yaklaşımlarını Kurtulmuş ile paylaştı.

Büyükelçi Abdullah, görüşmeyle ilgili basına yaptığı açıklamada, Kurtulmuş'un kısa sürede kurduğu partiyi seçime sokma başarısı gösterdiği için tebrik ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti.

Abdullah, HAS Partili gençlerin Bahreyn'deki gençlerle diyalog kurmasını arzu ettiklerini kaydetti. İki ülke arasında medeniyet açısından büyük bir geçmiş olduğunu anımsatan Abdullah, bu ilişkileri siyasi, kültürel ve ekonomik alanlarda geliştirmeyi arzuladıklarını dile getirdi.

Bahreyn'in zor günler geçirdiğini ve ülkenin bölünmesi için bazı güçler tarafından çaba sarf edildiğini ifade eden Abdullah, gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise ''İslam dünyası iki fitne unsuru ile bölünmeye çalışılıyor. Bunlardan biri mezhep diğeri etnik farklılıklardır. Arapların, Kürtlerin, Acemlerin, hepsinin birbiri ile kavgalı olduğu bir coğrafya oluşturulmaya çalışılıyor. Bize düşen bu oyunu bozmak ve kardeşliğimizi, komşuluğumuzu en güzel şekilde devam ettirmektir' dedi. Kurtulmuş, İslam ülkelerinin huzur ve barış içinde olması için; demokrasi, insan hakları ve özgürlükçü ortamın en ileri seviyeye ulaşması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Görüşmede Has Parti GİK Üyesi Mehmet Batuk ile Dış İlişkiler Komisyon Üyesi Atıf Özbey de hazır bulundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HAS Partiye Önemli Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement