"Hasan Altun Konağı Uygulamalı Girişimcilik Okulu" Eğitime Başladı - Son Dakika
Güncel

"Hasan Altun Konağı Uygulamalı Girişimcilik Okulu" Eğitime Başladı

"Hasan Altun Konağı Uygulamalı Girişimcilik Okulu" Eğitime Başladı

KOSGEB ile Ankara Sanayi Odası arasında düzenlenen protokol imza töreni ile "Uygulamalı Girişimcilik Okulu eğitime başladı.

29.09.2013 18:14  Güncelleme: 18:13

"Hasan Altun Konağı Uygulamalı Girişimcilik Okulu" protokol imza töreni ile eğitime başladı. Protokol İmza töreni, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, KOSGEB Hizmet Merkezleri Koordinasyon Dairesi Başkan Vekilleri A. Cemil Uğurlu ve Celal Hatipoğlu, KOSGEB Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yasin Serhat Canoruç, KOSGEB Siteler Hizmet Merkezi Müdürü Hacı Murat Özyürek, ASO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılacak olan Girişimci adaylarının katılımları ile Anakara - Hamamönü'nde bulunan ASO Hasan Altun Konağı'nda gerçekleşti.

Törende konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO olarak KOSGEB ile çok uzun zamandır işbirliği içerisinde olduklarını açıkladı ve bugüne kadar desteklerini esirgemediği için KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'a teşekkür etti. Özdebir, Türkiye 'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yapılması gereken birçok işin olduğunu kaydederek, "Bunların başında girişimci sayımızı artırmak geliyor. Bizler, büyüklerimizle Türkiye 'yi buraya kadar getirdik. Bundan sonrası gençlerimizin. Onlar bizden çok daha donanımlı yetişiyor. Ülke olarak çok fazla kat etmemiz gereken yol var" şeklinde konuştu.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise konuşmasında, KOSGEB Destekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve özellikle Ar-Ge-İnovasyon, İşbirliği-Güçbirliği ve Girişimcilik konularına değindi. Kaplan: "Küresel rekabette söz sahibi olmak istiyorsak, KOBİ'lerin ölçeklerini büyütmemiz gerek. Desteklenen girişimci ve işletmelerin başarı öykülerini gördükçe çok mutlu oluyoruz. Bu gibi başarı öykülerini daha da fazla arttırmak en büyük arzumuz. İnşallah bu gibi eğitim alanlarımızı daha fazla genişleterek "yeni nesil girişimci" hedefimize ulaşacak ve insanımızı daha bilinçli müteşebbisler haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Girişim yapılmadan önce, yatırım yapılacak sektöre ilişkin İş planları ve gerekli diğer araştırmalarının yapılması gerektiğini belirten Kaplan: "Girişimci adaylarımıza eğitimlerde uygulamalı olarak iş planı hazırlatıyoruz. Girişimci olmak kolay ama onu yaşatabilmek daha zor. Girişimcilerimizi güçlendirmek adına her daim sizlerin yanınızda olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokolü imzalayan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir tarihi konakta incelemelerde bulundu ve girişimci adaylarına ilk dersi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hasan Altun Konağı Uygulamalı Girişimcilik Okulu' Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement