Esenler'de Hastalara Moral Gezisi - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Hastalara Moral Gezisi

Esenler\'de Hastalara Moral Gezisi

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Şehrimde Hayat Var projesini hayata geçirdi.

21.04.2014 08:20  Güncelleme: 08:29

Engellilere, kronik hastalığı olan kimselere ve yaşlılara moral vermek ve onların sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak için harekete geçen Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, "Şehrimde Hayat Var" projesini hayata geçirdi.

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü; engellilerin, kronik hastalığı olan kimselerin ve yaşlıların sosyal hayata karışmaları, hastalık psikolojisinden kaynaklı streslerinden uzaklaşmaları ve moral bulmaları için "Şehrimde Hayat Var" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında ilçe genelinde hasta taramaları yapan Sağlık İşleri Müdürlüğü, tespit ettikleri hastaları önce evlerinde ziyaret ediyor, daha sonra da onları evlerinden alarak gezmek, görmek istedikleri yerlere götürüyor.

EYÜP'Ü ZİYARET ETTİLER

Evlerinde bakıma muhtaç hastaların daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmelerine destek olmak için proje doğrultusunda gezi programları organize eden Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilk olarak evlerinden tek başlarına dışarı çıkmakta güçlük çeken kolon kanseri hastası Mustafa Bedir, 2,5 yaşındaki kalp hastası Kahraman Eymen Kılıç, tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamlarını sürdüren Bedriye Yıldız ve Nermin Saltıkçıoğlu'nu Eyüp'e gezmeye götürdü. Sabah erken saatlerde Esenler Belediyesi'ne ait servis araçlarıyla evlerinden alınan hastalar, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte önce Eyüp Sultan Camii'ni ziyaret etti. Camide dualar eden hastalar, buradaki ziyaretlerinin ardından Eyüp Meydanı'nı ve çarşısını gezerek alışveriş yaptı.

Öğle yemeği için Topkapı Sosyal Tesisleri'ne götürülen hastalar, burada yedikleri öğle yemeğinin ardından Gülhane Parkı'na götürüldü. Belediye ekipleriyle birlikte Gülhane Parkı'nı gezen hastalar, keyifli geçen günün sonunda yine belediyeye ait servis araçlarıyla evlerine bırakıldılar.

GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

Gün boyunca hep birlikte keyifli ve hoşça vakit geçiren hastalar, geziden çok memnun kaldıklarını dile getirerek, gezi sırasında kendileriyle tek tek ilgilenen Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler.

Eyüp Sultan Camii'ni gördüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Bedriye Yıldız, felç geçirmeden önce Eyüp Sultan Camii'ne gitmeyi planladığını; ancak rahatsızlığı nedeniyle bir türlü fırsat bulamadığını dile getirirken; şeker hastası olan Nermin Saltıkçıoğlu da Eyüp'e uzun zamandır gitmediğini söyleyerek, bu gezinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Sevinçten gözyaşlarına hâkim olamayan kolon kanseri hastası Mustafa Bedir de "Çok mutluyum. Sebep olanlardan Allah razı olsun" dedi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Proje kapsamında gezi programlarına devam edeceklerini söyleyen Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Uzun da, "Engellilerimize, hastalarımıza ve yaşlılarımıza bir nebze de olsa moral vermek, onları sosyal yaşama adapte etmek için böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Esenler Belediyesi olarak onların her zaman yanında olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Hastalara Moral Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement