Hava-İş Başkanı Ayçin;"Olacaklardan Sorumlu Değiliz." - Son Dakika
Güncel

Hava-İş Başkanı Ayçin;"Olacaklardan Sorumlu Değiliz."

Hava-İş Başkanı Ayçin;"Olacaklardan Sorumlu Değiliz."

Türk Hava Yolları yazılı bir basın açıklamasıyla sendikanın yaptığı çağrıyla işe gelmeyen personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar verdiğini duyururken Hava- İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'den de cevap gecikmedi.

07.06.2012 18:22

Türk Hava Yolları yazılı bir basın açıklamasıyla sendikanın yaptığı çağrıyla işe gelmeyen personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar verdiğini duyururken Hava- İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'den de cevap gecikmedi. Ayçin," Biz artık bu saat itibariyle içeride olacaklardan sorumluluk kabul etmiyoruz. Umuyorum THY almış olduğu karardan pişman olmaz. Çözerlerse her taraf kazanacak."dedi.

Türk Hava Yolları'nda görevli 305 kişinin işten çıkarılmasıyla Atatürk Havalimanı'nda başlayan eylem 10'ncu günün de devam ediyor. Türk Hava Yolları'nın işten çıkarılan personelle ilgili söylemlerini değerlendiren Ayçin önemli açıklamalarda bulundu.

HER OLUMLU OLAYIN ÖNÜNÜ KESTİLER

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve Türk Hava Yolları yönetimine seslen Hava İş Sendikası Başkanı Ayçin şunları söyledi,"

Bu Türk Hava Yolları için bir şanstı. Böyle bir şansı değerlendirebilirlerdi. Buradan çıkacak olumlu bir sonuç sadece 305 arkadaşımızın işe iadesini gerçekleştirmeyecekti. 305 arkadaşımız ile birlikte aileleriyle birlikte bine kadar insanı mutlu kılacaktı. Bir diğer yanıyla içeride çalışan arkadaşlarımız her ne kadar uçuyorlarsa, her ne kadar teknik bakımda çalışıp hizmet veriyorsa da huzursuz ve tedirginler. O nedenle bizim iş kolumuzda her şey uçuş emniyetini direkt etkilediğini her zaman söyledik. Böylesine olumlu bir havanın içeride çalışanların üzerinde yaratacağı havanın onun işe yansımasını parasal ve maddi tarafının tartışması yanlış olurdu. Bir diğer üçüncü tarafı ise, iş veren ile sendika arasında yaklaşık son 3 yıldır tamamen kopma noktasına geldi. Buradan alınacak olumlu bir sonuç bu ilişkilerin tekrar yeni bir başlangıca dönüşmesi, yeni bir umuda dönüşmesi, yeni bir sürecin başlamasını getirebilirdi. Böylece bu yolunda önü kesildi. Herkes aldığı kararın sorumluluğunu düşünerek almıştır. Bizde öyle alıyoruz. Ancak biz bugüne kadar 10 gündür özellikle buradaki direnişimizin ve dayanışmamız büyümesi, dünya kamuoyuna yayılabilmesi, gerek içeriden gerek dışarıdan bağlı olduğumuz konfederasyonlara bağlı sendikaların başlatacağı kampanyaların önünü kesmiş durumdaydık. Olabildiğince görüşmeleri burada hallederek çözmek istiyorduk. Bunun da önü kesildi. Bir diğer tarafıyla Yüksek Hakem kuruluna zorunlu olarak gönderdiğimiz Türk Hava Yolları'nın 23 ncü dönem toplu sözleşmemiz vardı. bunun taraflar arasında bitmesinin topluma olumlu olarak yansıması ve gelecek dönemin inşasına yönelik bir adım olacaktı. Bunun da önü kesildi" dedi.

ÇÖZMEZLERSE SONUCUNA KATLANACAKLAR

Bugün itibariyle olacaklardan hiçbir şekilde sorumlu olmayacaklarının altını çizen Ayçin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu saat itibariyle içeride ve dışarııa olabileceklerden sorumluluk kabul etmiyoruz. Neden çünkü içeride insanlar huzursuz ve mutsuz. Bu mutsuzluğun bu sektöre nasıl yansıdığını geçmiş örneklere baktığımızda görmek mümkün. Bu saatten sonra dışarıdan gelen destek kampanyaların önünü kesmeyeceğiz. Umuyorum THY bu aldığı karardan pişman olmaz. Çünkü böylesine her gün çığ gibi büyüyen destek kampanyası karşısında fazla duramayacaklarını umuyorum.Gözden geçirme yeniden bir araya gelip bu sorunu çözelim önerisinde bulunurlar mı bulunmazlar mı takdir kendilerinin. Çözerlerse her taraf kazanacak ama çözmezlerle sonuçlarına katlanacaklar. "

(FOTOGRAFLI) - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava-İş Başkanı Ayçin;'Olacaklardan Sorumlu Değiliz.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement