Hava-İş Başkanı Ayçin: Uçuşlar Güvensiz - Son Dakika
Güncel

Hava-İş Başkanı Ayçin: Uçuşlar Güvensiz

Hava-İş Başkanı Ayçin: Uçuşlar Güvensiz

THY Yönetim Binası önünde bir basın açıklaması yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin uçuşların güvensiz olduğunu söyledi.

15.05.2013 12:54  Güncelleme: 13:00

Sabaha karşı saat 03.00'de fiilen başlayan THY grevi sonrası uçak seferlerinde hiçbir aksama yaşanmazken, THY Yönetim Binası önünde bir basın açıklaması yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin uçuşların güvensiz olduğunu iddia etti. THY çalışanlarından az sayıda katılımın olduğu açıklama sırasında polis tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

HOSTES KIYAFETLERİNİ TOPLU İĞNE İLE TUTTURDULAR

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasındaki 24. dönem toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığının ardından başlatılan grevin işveren tarafından kırılmak istendiğini belirten Atilay Ayçin, uçuşların yedek personelle yapıldığını ve kurslarını tamamlamamış bazı yeni hostes adaylarının elbiselerini bile toplu iğne ile tutturarak uçaklara bindirildiğini iddia ederek, şunları söyledi:

"Kamuoyunun bilgilenmesini istiyorum. THY yasal bir grev dönemindedir. Havada gördüğünüz 3 tane 5 tane uçak, THY yönetiminin kendisi adına işverenlik sıfatı verdiği kaptanlar tarafından uçuruluyor. Başka görevlerle görevlendirdiği kabin amirleriyle uçuruluyor. Henüz eğitimini tamamlamamış part-time kabin memurlarıyla uçuruluyor. Daha kurslarını tamamlamamış bu personele elbiselerini toplu iğne ile tutturup öyle giydirdiler ve uçaklara bindirdiler. Uluslararası hiçbir standarda uygun uçuş yapılmıyor. Emniyetsiz ve güvensiz uçuluyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü bu uçakların denetime alınması konusunda göreve davet ediyorum. Eğer bu görevini yerine getirmezlerse olabilecek kazanın ve sonunda olabilecek ölümlü olayların sorumlusu hükümet olacaktır. Türk Hava Yolları yönetimi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olacaktır. Biz bir kez daha sendikamız adına uyarıcılık görevimizi yapıyoruz."

HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN YAPISINA TEHDİTKAR YÖNETİCİLİK ANLAYIŞI UYMAZ

Atilay Ayçin, saat 10.30'da yaptığı açıklamada, havalimanında polis işgaliyle karşı karşıya olduklarını, personelin korku nedeniyle iş yerlerinden çıkamadığını belirterek, "Çalışanlarımız 'işten çıkarılırım' korkusuyla greve katılamıyor. Yüreğine bu kadar korku saldığınız bu insanlarla mı güvenli ve emniyetli uluslararası uçuş standartlarını yakalayacaksınız? Bizim için en büyük tehlike korkuyla uçmaktır. O nedenledir ki havacılık sektörünün yapısına tehditkar, şiddete dayalı yöneticilik anlayışı uymaz. Sizleri tez elden bu anlayıştan vazgeçirmeye vazgeçmeye çağırıyoruz " dedi.

Atilay Ayçin'in konuşmasından sonra Hava-İş Grevine destek için gelen çeşitli parti ve sendikalara mensup 100 kişiden oluşan grup sessizce dağıldı. - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava-İş Başkanı Ayçin: Uçuşlar Güvensiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement