Hava-İş Sendikası'ndan Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Hava-İş Sendikası'ndan Protesto Yürüyüşü

Hava-İş Sendikası\'ndan Protesto Yürüyüşü

Hava- İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, THY işçilerinin 1,5 yıldır sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin işverence engellendiğini, TBMM'ne havacılık sektörünün grev yasağı kapsamına alınması konusunda kanun teklifi talebi bulunduğunu...

23.05.2012 15:37

Hava- İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, THY işçilerinin 1,5 yıldır sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin işverence engellendiğini, TBMM'ne havacılık sektörünün grev yasağı kapsamına alınması konusunda kanun teklifi talebi bulunduğunu belirterek, çok sayıda THY çalışanıyla protesto eylemi yaptı. THY Genel Müdürlüğü binası önündeki eylemde Ayçin, çalışanlardan böyle bir kanunun çıkması halinde, çalışanların aynı gün uçakları uçurmamalarını istedi.

Çok sayıda THY çalışanı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminali önünde başlattıkları bir yürüyüşle THY Genel Müdürlüğü binası önünde toplandı. Düdük çalarak ve açtıkları pankartlar eşliğinde çeşitli sloganlar atan topluluğa hitap eden Sendika Başkanı Atilay Ayçin, sadece işverence THY'deki toplu sözleşmenin engellenmesine karşı değil, havacılık sektörüne grev yasağı getiren ve AK Parti milletvekillerince hazırlanan kanun teklifine de karşı olduklarını belirtti. Ayçin, şunları söyledi:

" Toplu sözleşme görüşmelerimizi bir buçuk yıldır hiç tartışmadılar. 'Bir tek maddeyi bile tartışmayız. Bir tek idari maddeye dokundurtmayız' dediler. Bu şirketi Avrupa'nın ve dünyanın bir numarası yapan sizler değil misiniz? Bizlere yüzde 3 önerenler, kabini kokpite, kokpiti kabine düşman edenler, bilet satışta yolcu kuyruğuna muhbir yolcu gönderenler, uçağın içersine muhbir yolcu bindirenler, işte bunlar, yani sağır sultanlar bizleri duymamakta direniyorlar."

THY'Yİ SEVENLER DERNEĞİ

Atilay Ayçin Hava-İş'i destekleyen sendikacılarla birlikte bir minibüsün üstünde yaptığı konuşmada özellikle yasanın engellenmesini istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

" Grev hakkı olmadan sendika olmaz. Toplu sözleşmeyi yüksek hakem kurullarına bırakıp grev hakkını elimizden almak istiyorlar. Eğer grev hakkımızı elimizden alırlarsa Hava-İş Sendikası'nın adı herhalde Türk Hava Yolları'nı Sevenler Derneği olacak. Bu bina da Kanarya Sevenler Binası, olacak.

Hodri meydan. Haydi yapın bakalım. Aylardır ellerinden geleni yapıyorlar. Uçucuyu tekniğe düşman edenler, herkesi birbirine düşman edenler şunu bilsinler ki Atilay Ayçin ve yönetimi cezaevinden çok geçti. İşkenceyi de gördü. Görmediği bir şey kalmadı. Eğer siz kazanacaksanız ben hepsine hazırım.

Ey Başbakan, Çalışma Bakanı, yetkili bakan grev hakkımızdan elini çek. Bizler toplu sözleşme masasına hak vermek için oturmadık. Hak almak için oturduk. Toplu sözleşmeden taviz yok. Grev hakkından taviz yok."

SÖZ İSTEDİ

Hava- İş sendikası Başkanı Ayçin son olarak çalışanlardan yasanın çıkması halinde uçakları uçurmama kararı almalarını istedi. Ayçin'in "Bu yasa metni meclise indiği gün hepiniz buradayken sizlerden söz vermenizi istiyorum. Bu hakkımızı elinizden almak isteyenler bundan vazgeçmez, meclise götürürlerse işte o gün uçakları uçurmama kararı alıyor muyuz? " çağrısı üzerine çalışanlar " Evet" yanıtı verdi. Atilay Ayçin topluluğa "Direne direne kazanacağız" şeklinde slogan attırdı.

Topluluk daha sonra sessizce dağıldı. - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava-İş Sendikası'ndan Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement