Havuzlardaki Tehlike - Son Dakika
Güncel

Havuzlardaki Tehlike

Havuzlardaki Tehlike

Opr. Dr. Birgi Sönmezer, "Kurallarına uymayan havuzlar kirli olarak adlandırılan denizlerden daha tehlikeli oluyor." dedi.

06.06.2013 15:56  Güncelleme: 15:57

Dünyagöz Samsun Hastanesi'nden Opr. Dr. Birgi Sönmezer, "Kurallarına uymayan havuzlar kirli olarak adlandırılan denizlerden daha tehlikeli oluyor" dedi.

Opr. Dr. Birgi Sönmezer, yazın görülen bir bakteri tipi olan klamidyaların yol açtığı bu enfeksiyondan korunmak için hijyen şartlarına uygun ve temizlenen havuzlara girilmesi yönünde uyarıda bulundu. Sönmezer, konjontivitin gözde ışığa karşı hassasiyet, sulanma, çapaklanma, kızarıklık, kaşıntı, batma ve şişlik gibi belirtileri olduğu ifade ederek, "Bu belirtilerle karşılaşıldığında mutlaka bir göz hekimine başvurun. Göz iltihabı olarak da bilinen konjonktivit hastalığından korunmak için basit sağlık kurallarına uymak çok önemlidir. Eller sürekli yıkanmalı, enfekte kişilerin eşyaları kullanılmamalı. Havuzların bakımları titizlikle yapılmalıdır. Ayrıca ortak kullanılan her yer (ulaşım araçları dahil) düzenli olarak dezenfekte edilmelidir" diye konuştu.

DENİZLERDEN DAHA TEHLİKELİ OLABİLİYORLAR

Opr. Dr. Dr. Birgi Sönmezer, pek çok kişinin aynı anda girdiği havuzlarda temizlik şartlarına çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Eğer yeterli hijyen sağlanmazsa çok sayıda insan havuzdan bakteri kapabiliyor. Üstelik kurallarına uymayan havuzlar kirli olarak adlandırılan denizlerden daha tehlikeli oluyor. Sadece havuzlar değil, tuvalet, duş alanları, sauna, soyunma dolabı, havlu, terlik, şezlong ve diğer ortak kullanılan malzemeler gibi alanların da temiz tutulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Dr. Birgi Sönmezer, havuza girerken dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı: "Havuz suyuna zaman zaman bakteriyolojik analizler yapılmalı. Su mutlaka klorlanmalı. Su sıcaklığı 27 dereceyi geçmemeli. Hava ile su sıcaklığı doğru oranlı olmalı, arada fazla fark bulunmamalı. Havuza girenlerin mutlaka duş alması sağlanmalı. Çıktıktan sonra mutlaka tekrar duş alınmalı. Göz enfeksiyonlarına ve sudaki gözü tahriş eden maddelere karşı, deniz gözlüğü veya maske kullanılmalı. Lensle havuza girmek doğru değildir. Kontak lensle suya girmek, gözün iltihaplanma ihtimalini arttırır. Ciltte sıyrığı, kesiği, mantarı ve diğer enfeksiyonları olan kişiler, göz-kulak-burun enfeksiyonu olan kişiler, ishal olan kişiler, bu durumları iyileşinceye ya da geçinceye kadar havuza girmemelidirler. Havuza giren küçük çocukların, tuvalet ve havuz temizliğine dikkat etmediği göz önünde bulundurulmalıdır." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havuzlardaki Tehlike - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement