Hayırseverlerden 1 Yeni Okul Ve 2 Okul Adı İçin Anlamlı Bağış - Son Dakika
Güncel

Hayırseverlerden 1 Yeni Okul Ve 2 Okul Adı İçin Anlamlı Bağış

Hayırseverlerden 1 Yeni Okul Ve 2 Okul Adı İçin Anlamlı Bağış

'Bir tuğla da sen de koy' ve 'Bir okul bin gelecek' kampanyalarına destek aralıksız sürüyor. Gaziantepli hayırseverler eğitim öğretim faaliyetlerine bağış yapmaya devam ediyor.

28.12.2013 14:22

'Bir tuğla da sen de koy' ve 'Bir okul bin gelecek' kampanyalarına destek aralıksız sürüyor. Gaziantepli hayırseverler eğitim öğretim faaliyetlerine bağış yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda 1 okulun yapımı ve bağış karşılığı 2 okulun isim hakkı değişikliği için protokol imzalandı.

Akınal Ayakkabıcılık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adıyla Gaziantep'e 1 okul daha kazandırılacak. Ayrıca yapılacak nakdi ve taşınmaz bağışlarla Çiğdem Göğüş ile emekli öğretmen Olcay Külah'ın adı da mevcut bir anaokuluna verilecek. Hayırsever emekli öğretmen Olcay Külah'ın, oturduğu evi vefatının ardından eğitime bağışlayacak olması büyük bir vefa örneği olarak değerlendirildi.

Okulların yapımına ve isim değişikliğine ilişkin protokol imza töreni Gaziantep Valiliği Atatürk Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Programa, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Hayırsever Cevdet Akınal ve Olcak Külah, Ayakkabıcılar odası başkanı İbrahim Buğur, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ile hayırsever yakınları ve milli eğitim yöneticileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata hayırseverlerin duyarlılığına değinirek yapılan bağışların Gaziantep için büyük önem taşıdığına işaret etti.

Mevcut derslik durumununa değinen Vali Ata, "Sınıf mevcutlarını şuanki haliyle tutmamız için her yıl 750 dersilk yapmamız gerekiyor. Nüfus ve göç olayını da dikkate alırsak bu derslik sayısı daha da artar. O nedenle devlet olarak ve hayırseverlerin katkılarıyla daha fazla derslik yapmak istiyoruz. Arsa sıkıntısı çözülebilirse bunoktada daha hızlı yol acabiliriz. Hayırseverlemize gösterdikleri kadirşinaslık için şükranlarımı sunuyorum. Maddi durumu iyi olan tüm vatandaşlarımızı az çok demeden eğitime bağış yapmaya devam ediyoruz"

Hayırsever Cevdet Akınal, sektörel eğitimi önemsediklerini belirterek,"Bu sefer ayakkabı sektörüne eğitim noktasında destek olalım dedik. Bu endüstri meslek lisesinde ayakkabıcılık sektörüne temelden eleman yetiştirtirilmesi için böyle bir okul yaptırmaya karar verdik. İlimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Hayırsever emekli öğretmen Olcay Külah ise aha önce yaptığı bağışlardan dolayı yaşama sevincinin arttığını ve yeni bağışlarla çok büyük huzur içinde olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından taraflar protokollere imza attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayırseverlerden 1 Yeni Okul Ve 2 Okul Adı İçin Anlamlı Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement