Çorum polisi, büyük ve küçükbaş hayvan dolandırıcılarına karşı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda kendilerine "Gazeteciler grubu" adını veren 18 kişi gözaltına alındı.
Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Çorum polisi tarafından örgütlü bir şekilde hayvan dolandırıcılığı yaptıkları öne sürülen şebekeye yönelik bu sabah düzenlenen operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı. Çorum, Yozgat ve çok sayıda ilçede örgütlü bir şekilde büyük ve küçükbaş hayvanları değerinin üzerinde fiyatta alıp paranın bir kısmını peşin ödeyen kalanını ise senet yaparak ödemeyen şebeke, polis tarafından takibe alındı. Yaklaşık 50 kişiyi bu şekilde dolandırdıkları iddia edilen 18 kişi için bu sabah 30 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda kendilerini "Gazeteciler Grubu" diye isimlendiren E.P., O.P., F.P., M.K., A.K., Y.A., A.Y., C.Y., H.K., S.Ş., M.G., A.C., K.M., S.S., A.A., F.D., S.Y. ve M.K. yakalandı.
TÜFEK, MERMİ VE SENETLER ELE GEÇİRİLDİ
Gözaltına alınan şahısların ev ve otomobillerinde yapılan aramalarda 3 adet tüfek, 1 adet tabanca, 291 adet mermi ile ayrıca suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda senet, hayvan pasaportu ve ajandası ele geçirildi. "Örgüt kurmak suretiyle hayvan dolandırıcılığı" suçundan haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Son Dakika › Güncel › Hayvan Dolandırıcılığına 18 Gözaltı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.