"Her Bir Organ Bağışı, Hayata Dair Yeni Bir Umuttur" - Son Dakika
Güncel

"Her Bir Organ Bağışı, Hayata Dair Yeni Bir Umuttur"

"Her Bir Organ Bağışı, Hayata Dair Yeni Bir Umuttur"

"Her Bir Organ Bağışı, Hayata Dair Yeni Bir Umuttur" projesi kapsamında GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi'nde stant açarak, organ bağışı hakkında bilgi verildi.

12.01.2016 15:11  Güncelleme: 15:12

Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, karaciğer, böbrek gibi organ yetersizliklerinin 'organ nakil programları' sayesinde ölümcül bir hastalık olmaktan çıktığını belirtti. Nakil için bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığı halde, kadavra bağışlarının aynı hızda artmadığını ifade eden Doç. Dr. Gülşen, bu durumun bekleyen hasta listesini gün geçtikçe artırdığını söyledi.

Doç. Dr. Gülşen, "Üniversitemiz kampüsünde stant açarak, öncelikle kampüs içi öğrencileri ve personelleri bilinçlendirmeye çalışan Organ Nakli Öğrenci Topluluğu (ONOT) öğrencileri yaptığı bu etkinlik sayesinde birçok bağış almıştır. Yıl içerisinde, belirli aralıklarla tekrar edecek olan bu tarz etkinlikler sayesinde, toplumun organ bağışı konusunda bilinçlenmesi ve beyin ölümü gerçekleşen kişilerin donör (verici) olarak bağış yapmasının teşvik edilmesi amaçlamaktadır. Her bir bağışın birden fazla insanın hayatını kurtaracağı dikkate alındığında organ bağışının önemi daha da anlaşılır olmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Her Bir Organ Bağışı, Hayata Dair Yeni Bir Umuttur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement