Her Çocuğa Bir Fidan - Son Dakika
Güncel

Her Çocuğa Bir Fidan

Her Çocuğa Bir Fidan

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde 'Kardeşim Fidan' projesiyle okul öncesi eğitimi gören her çocuğun bir fidanı olması amaçlanıyor.

12.04.2013 13:12  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kardeşim Fidan' projesinin protokolü Avni Akyol Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle imzalandı. Törende proje tanıtılırken, küçük çocuklar gösterilerde bulundu. 3 yıl sürecek proje kapsamında bu yıl bin fidan, 3 yıl içerisinde ise toplam 3 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede'nin yüzde 65'inin ormanlarla kaplı olduğunu hatırlatarak, daha iyi bir gelecek için bu oranının daha yükseklere taşımaları gerektiğini kaydetti.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın projenin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, belediye meclisine önerge verdiğini, her doğan çocuk ve her evlenen çift için de birer fidan dikilmesi amacıyla çalışmalara başlama hedefinde olduklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, okul öncesi eğitim gören her öğrenci için fidan dikileceğini açıklayarak, şöyle konuştu:

"Ağaç dikmek, yaşama dair yapılacak en büyük eylem, geleceğe bırakacağımız en büyük hediye. Sağlıklı nesiller, sağlıklı çevre ile yetişir hususundan hareketle 'Kardeşim Fidan' isimli bu anlamlı projeyi başlattık. Proje ile okul öncesi eğitim gören her bir yavrumuz bir fidanı toprakla buluşturacak. Bu yıl içersinde bin fidan dikeceğiz. 3 yıl sürecek bu proje ile 3 yıl içerisinde 3 bin fidan dikmiş olacağız. Bu proje ile her okul öncesi eğitim gören yavrumuzun bir fidan kardeşi olmuş olacak. Dikilen fidanlara çocuklarımız adına künye yapacağız ve böylece projenin devamının sürdürülmesini sağlamış olacağız"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Her Çocuğa Bir Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement