Hem daha yeşil bir Esenler ve çevre bilinci oluşturmak, hem de Esenler'e aidiyet duygusunu geliştirmek gibi birçok amaca yönelik olarak Esenler Belediyesi'nin 5 Haziran 2009 tarihinde başlattığı "Her doğan bebeğe bir fidan" kampanyasını bu yıl da sürdürüyor.
Esenler Kaymakamlığı ile birlikte yürütülen kampanyada, ilçede doğan her bebek için ailesinin onayı alındıktan sonra bir fidan dikiliyor. Dikilen ağaçların üzerine bebeklerin isimlerinin yer aldığı bir yazı asılıyor.
"Her bebek bir fidan, her bebeğe bir fidan" ve "Birlikte büyüsünler" sloganlarıyla yürütülen kampanya ile şimdiye kadar Esenler'e 10 binlerce ağaç dikildi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenecek törenle kampanyanın 4'üncü yılına girilecek. Tören alanında 3 yıl önce adlarına fidan dikilen bebekler kendi ağaçlarını sularken, yeni doğan bebekler de aileleri ile birlikte kendileri için fidan dikimine şahitlik edecek. İsimlerine ağaç dikilecek bebeklere çeşitli hediyeler, ailelerine de "Ağaç Dikim Sertifikası" verilecek.
"Her doğan bebeğe bir fidan" kampanyasının 4'üncü yılına girmesi münasebetiyle düzenlenecek törende basın kuruluşunuzu temsilen bir arkadaşımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Son Dakika › Güncel › Her Doğan Bebeğe Bir Fidan - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.