Hereke Sümer Cami Meydanına Kavuştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hereke Sümer Cami Meydanına Kavuştu

Hereke Sümer Cami Meydanına Kavuştu
25.02.2013 12:13

Hereke'de bulunan tarihi Sümer Cami'nin etrafı düzenlenerek meydan haline getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez ilçesi Hereke'de bulunan Sümer Camii'nin çevresini elden geçirerek geniş bir meydan haline getirdi. Hereke'nin sahil bölümünde tren istasyonunun alt kısmında yer alan tarihi camiinin çevresindeki kafeterya ve halı saha gibi yapılar yıkılarak meydan oluşturuldu. Camii avlusunun devamı olan medyanın orta yerinde etrafı kamelyalarla kaplı geniş bir alan ter alıyor.

CAMİ ÇEVRESİ NEFES ALDI

Meydandaki yürüyüş yolları kesme taşlarla döşendi. Camiinin yanındaki yeşil alanda oturma grupları ve kamelyalar yerleştirildi. 19. Yüzyıl'da Abdülmecid döneminde yapılan tarihi Sümer Cami meydanında peyzaj çalışmaları da yapıldı. Meydanın belli yerlerine dekoratif aydınlatma direkleri konuldu. Yapılan meydan çalışmasıyla Sümer Camii çevresi adeta nefes aldı.

ÇINAR AĞAÇLARI KORUNDU

Meydanın bazı bölümlere toprak takviye edilerek yeşil alan oluşturuldu. Meydandaki tarihi çınar ağaçları korunarak ışıklandırıldı. 19. yüzyıla ait her dokunun aslına uygun olarak günümüze kazandırılacağı peyzaj düzenleme çalışmaları Büyükşehir Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hereke Sümer Cami Meydanına Kavuştu - Son Dakika


Advertisement