Hollanda'da Kraliçe Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da Kraliçe Günü Kutlandı

Hollanda\'da Kraliçe Günü Kutlandı

Hollanda'nın milli günlerinden Kraliçe Günü, ülke genelinde yapılan farklı etkinliklerle kutlandı.

01.05.2012 08:57

Hollanda'nın milli günlerinden Kraliçe Günü, ülke genelinde yapılan farklı etkinliklerle kutlandı. Her yıl 30 Nisan'da kutlanılan Kraliçe Günü, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Kraliçe Günü nedeniyle portakal rengi kıyafetlerini giyen Hollandalılar sokaklara dökülüp, Kraliçe Beatrix'in 75.yaş gününü kutladı. Renkli görüntülerin kaydedildiği kutlamalarda sokaklarda kurulan serbest pazarlarda, hünerler sergilenip, evlerdeki fazlalık giysi ve eşyalar satıldı.

Başkent Amsterdam'da eğlence ve kutlamaların birlikte yapıldığı Kraliçe Günü'nde halk, kentin ünlü meydanlarına akın etti. Amsterdamlılar, gelenek gereği kentteki su kanallarında ki tekne turlarına katılarak kutlamalara eşlik etti. Kraliçe Günü'ne Hollandalılar kadar yabancıların da katılması dikkat çekti. Ülke genelinde cadde ve sokaklarda kurulan serbest pazarlardaki tezgahları portakal rengi eşyalar süsledi.

Kraliçe Günü nedeniyle Rhenen ve Veenendak ketlerinde yapılan etkinliklere 17 Şubat 2012 tarihinde Avusturya'da çığ altında kalan ikinci oğlu Prens Johan Friso'dan yoksun bir şekilde ailesiyle birlikte katılan Kraliçe Beatrix, her iki kentte yaptığı konuşmasında iyi ve zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Hollanda halkına teşekkür etti.

Hollanda Kraliçesi Beatrix, 31 Ocak 1938'de Baarn kentinde dünyaya geldi. 30 Nisan 1980'de annesi Juliana'dan Kraliçelik görevini devralan Beatrix, annesinin doğum günü 30 Nisan olduğu için, kutlama tarihinde bir değişiklik yapmayarak Kraliçe Günü'nün 30 Nisan'da kalmasını tercih etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hollanda'da Kraliçe Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement