Huzur Toplantısı Beykoz'u Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Huzur Toplantısı Beykoz'u Buluşturdu

Huzur Toplantısı Beykoz\'u Buluşturdu

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü tarafından Limak Otel'de gerçekleştirilen 'Huzur Toplantısı', Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan tarafından yönetildi.

28.10.2013 10:11  Güncelleme: 10:09

İstanbul Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü tarafından Limak Otel'de gerçekleştirilen 'Huzur Toplantısı' Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan tarafından yönetilirken, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Dereboylu, Beykoz Emniyet Müdürü Gökhan Dörtkol ve Beykoz Jandarma Komutanı Kadir Kalaycı'da yöneltilen soruları cevaplandırdılar.

Toplantıya AK Parti Beykoz ilçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri, üniversitelerin temsilcileri, lise müdürleri, müdür yardımcıları, öğrenciler ve yerel gazeteciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Beykoz Emniyet Müdürü Gökhan Dörtkol uyuşturucu, şiddet, yetişkin ve çocuk suçlarıyla ilgili verilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Gökhan Dörtkol sunumunda Beykoz'un tarihi, turistik ve sosyal bir alan olduğunu ve geniş bir alanda hizmet verildiğini, karakollar başta olmak üzere okullar, türbeler, üniversiteler, tarihi eserler ve daha birçok mekânın huzurunu ve güvenliğini sağladıklarını belirtti. Sunumda 2012 yılı ile 2013 yılı arasındaki suç oranları hakkında bilgiler verilirken, uyuşturucu, şiddet olayları, kayıp ve mağdur çocuklar, okul çıkışlarındaki sorunlarla ilgili yürütülen çalışmalara değinildi.

Dörtkol konuşmasını, "Polis halk ilişkilerini önemsiyor sizden gelecek desteğin huzurumuz için önemli olduğuna inanıyoruz. Polis halk işbirliğinin güzel bir örneği olan emniyet müdürlüğü binamız Mart 2013 yılında tamamlanmıştır, bu bağlamda kaymakamımız ve belediye başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diyerek bitirdi.

Sunumun ardından soru cevap bölümüne geçilerek, katılımcılardan gelen uyuşturucu, trafik, modifiye araç ve sokak suçları ile ilgili bilgi ve şikâyetler ilçe yöneticileri tarafından yanıtlandı.

Kaymakam Erdoğan: "Trafik sorununu elbirliğiyle çözeceğiz"

Kısa bir değerlendirme yapan Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, sorunun toplu mücadele sorunu olduğunu, Gençlik Merkezi adıyla mekânlar oluşturup hayata geçirmek istediklerini belirterek, "Bir yıldır derneklerle muhtarlarla bu konuları konuşuyoruz ama somut hiç bir adım atan olmadı. Varsa yerler bekliyorum sizlerden. Satın alalım olmuyorsa kiralayalım. Trafik konusu bizim kronik sorunumuzdur. Kavacık trafiğinin yarısı sürücüler ve esnafımızdan kaynaklanıyor. Yani bazı kronik sorunların çözümü maalesef vatandaşımızla alakalıdır" dedi.

Katılımcıların sorularından sonra ilk sözü alan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, hız tutkunu bir neslimizin olduğunu ifade ederek, hız yapan gençlerin başka ülkelere mensup olmadığını bizim çocuklarımız olduğunu söyleyerek, "Bu arabaları kullanan gençler bizim, yolları işgal eden esnaf bizim, yani sorun bizimle alakalı. Bir karar vermek lazım, nasıl yapacağımıza karar vermeliyiz. Bunu bir ideoloji hayat tarzı olarak değil bir şekle sokmamız lazım. Sizlerden ricam sağduyulu olalım. Alkol kullanan kimseyi kınamıyorum. ANATEM'e kimi gönderecekseniz, gelin ben belediye olarak göndereceğim. Okul önlerini aileler olarak seferberlik ilan edip korumamız lazım. Burada okul aile birliklerine bize eğitimcilere büyük görevler düşüyor" diye konuşmasını sürdürdü.

Başkan Çelikbilek: "Yollar arabaların değil öncelikle yayalarındır"

"Yollar arabaların değil öncelikle yayalarındır" diyen Başkan Çelikbilek, "Belediyemizin bu konuda özel bir kararı var, kaldırımlarımıza getirdiğimiz özel bir düzenleme ile park edilmesinin önüne geçmiş bulunmaktayız. Esnafımız içinde geniş kaldırımlarda bazı çalışmalarımız olacaktır" dedi.

Konuşmasının ardından başka bir toplantıya yetişmek için programdan ayrılan Başkan Çelikbilek'ten sonra İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Dereboylu daha önce katılımcısı bu kadar fazla olan bir Huzur Toplantısı görmediğini kaydederek, duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti. Dereboylu, katılımcılara BİMER'i sık sık kullanmalarını tavsiye etti.

Kaymakam Erdoğan'ın kapanış konuşmasının ardından düzenlenen kokteylle toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Huzur Toplantısı Beykoz'u Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement