Huzurevinde İkinci Bahar - Son Dakika
Güncel

Huzurevinde İkinci Bahar

Huzurevinde İkinci Bahar

Keçiören Huzurevi'nde birbirlerine ilk görüşte aşık olan 65 yaşındaki Sabiha Avlasız ile 77 yaşındaki Halil Atak, kıyılan nikahla dünya evine girdi.

13.04.2013 15:37

Keçiören Huzurevi'nde birbirlerine ilk görüşte aşık olan 65 yaşındaki Sabiha Avlasız ile 77 yaşındaki Halil Atak, kıyılan nikahla dünya evine girdi.

İkinci baharını yaşayan Sabiha Avlasız ile Halil Atak çifti, Keçiören Huzurevi'nde mutluluğa yelken açtı. Huzurevinde tanışan ve birbirlerine ilk görüşte aşık olan çift, üç ay içerisinde evlenmeye karar verdi. İki çocuk sahibi olan Sabiha nine, 1974 yılında henüz oğlu 4 aylıkken eşini kaybetti. Çocuklarını tek başına bin bir güçlükle büyüten Sabiha nine, 2013 yılının Ocak ayında huzurevine kaydoldu. İlk eşi 2005 yılında vefat eden 5 çocuk babası Halil Atak ise, huzurevine 2006 yılı Şubat ayında yerleşti. Huzurevinde Keçiören Belediyesi'nin görevlendirdiği memurun kıydığı nikahla dünya evine giren çiftin tanıkları ise huzurevi sakinleri oldu. Keçiören Belediyesi, çiftin birlikte kalması için huzurevinde özel bir oda tahsil etti.

Eşiyle nasıl tanıştığını anlatan Halil Atak, "7-8 senedir burada olduğum için taze geleni ve eskileri tanıyorum. Baktım yeni gelmiş, yadırgıyor. Kendisiyle konuştum, o da bana 'Ben de yatarlı geldim, ebedi burada kalacağım' dedi. 65 yaşında olduğunu ve eşinin 35 sene önce vefat ettiğini söyleyince ona 'Vah sana vah' dedim. Yani '30 senedir bekar oturuyorsun, niye evlenmedin' dedim, omzunu silkti. Sabahları da ihtiyarların çaylarını ikram ediyorum. Baktım bu da orada oturuyor ve bardağı kulpsuz, 'Kulplu bardağın yok mu, çay elini yakmıyor mu' dedim. Hemen koştum gittim dolabımdan bir kulplu bardak getirdim. O gün yapıştım, daha da bırakmadım" dedi.

"ATEŞ BACAYI SARDI"

Huzurevinde çalışan memurların aracılığıyla evlenme teklifinde bulunduğunu anlatan Halil dede, "Ateş bacayı sardı. Kendisine 'Seni umreye de götürürüm' sözü verdim. Daha sonra müdürün yanına gittik. O da aracı oldu ve nikah kıydık" diye konuştu.

"Ben daha şanlı, şenlikli düğün istiyordum" diyen Atak, "Bizi beşinci sıraya attılar. Ben de 5 sene sonra evleneceğiz belledim. Allah razı olsun, yine buranın yetkili memuru, 'Düğünle ne işin var Halil Amca' deyince, 'Hemen olsun tamam' dedik" dedi.

Sabiha nineye yüzük ve bilezik aldığını söyleyen Halil dede, çocuklarıyla da anlaşarak evlendiğini anlattı. 6 çocuğu olduğunu ifade eden Atak, "Birine haber ettim, öbürlerine haber etmedim. O da buraya geldi, biraz gönülsüzdü. 'Bu yaştan sonra bir ona mı bakacaksın' dedi. Ben de 'Bakacağım tabi. Herkes kendi zevkinde, keyfinde bizi düşünen yok' dedim. Öyle deyince 'Tamam' dedi" ifadelerini kullandı.

15 yaşında dul kaldığını söyleyen Sabiha nine ise, "Huzurevinde evlenmek hiç aklıma gelmezdi. Sürpriz oldu" dedi.

Halil dedenin en çok gözlerini beğendiğini söyleyen Sabiha nine, "Tencere yuvarlandı kapağını buldu" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Huzurevinde İkinci Bahar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement