Tokat'ta Görme Engelli Vatandaşlara Kur'an Kursu - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Görme Engelli Vatandaşlara Kur'an Kursu

Tokat\'ta Görme Engelli Vatandaşlara Kur\'an Kursu

Tokat'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü iş birliği ile görme engelli vatandaşlar için Kuran-ı Kerim kursu açtı.

17.07.2014 12:57  Güncelleme: 16:01

Tokat'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü iş birliği ile görme engelli vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim kursu açtı.

Müdürlük binası içerisinde oluşturulan sınıfta yaklaşık 2 hafta önce başlatılan kursa öğrencilerin yanı sıra görme engelli vatandaşlar da katıldı. Eylül ayına kadar sürmesi planlanan kursta, kursiyerlere, görme engelli Kur'an-ı Kerim öğreticisi İl Müftülüğü görevlisi Yunus Yavaş okuma dersi veriyor. Kursiyerler, Braille alfabesiyle basılan Kur'an-ı Kerim'i okumaya çalışıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gül, ''Görme engelli kardeşlerimize kabartmalı harflerden oluşan bir Kur'an-ı Kerim kursu açtık. Hafta içi her gün kursumuz bulunmakta. Şu anda 10'a yakın kardeşimiz burada eğitim alıyor. Biz bu kardeşlerimizi evlerinden servis ile alıp getirip götürüyoruz.'' dedi.

Kursa katılan Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu öğrencisi Ceren Başaran ise, ''Ben Kur'an okumayı çok istiyordum, çok güzel bir duygu." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Görme Engelli Vatandaşlara Kur'an Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement