İbni Sina'ya Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

İbni Sina'ya Büyük İlgi

Şifa Üniversitesi'nin; tıp ve sağlık branşlarını tercih etmek isteyen öğrencilere yönelik düzenlediği eğitim programı, büyük ilgi görüyor.

03.12.2014 09:45

Geleceğin doktorları üniversite tecrübesi ediniyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen İbni Sina Programı'na 11 liseden 172 öğrenci katılıyor.

Şifa Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (ŞÜBAT) tarafından hayata geçirilen İbni Sina Programı; üniversitede tıp ve sağlıkla ilgili branşları tercih edecek lise öğrencilerini hedefliyor. Liselerin son sınıf öğrencilerinin katılımına açık olan İbni Sina eğitim programı ile öğrencilerin üniversite ve bölüm tercihlerini daha bilinçli yapmaları amaçlanıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen programa İzmir'de eğitim veren 11 liseden 172 öğrenci kabul edildi. Lise öğrencileri yaklaşık bir ay boyunca, hafta sonları Şifa Üniversitesi'nde teorik derslere ve laboratuvar uygulamalarına katılacaklar.

HEDEF; BİLİNÇLİ TERCİH

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Şifa Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İbni Sina Programı Koordinatörü Hüseyin Sarıbaşak, "ŞÜBAT ekibimizin aylar süren emeği ile bu programı gerçekleştiriyoruz. Her yıl farklı liselerden, yeni öğrencilerin programa katılmasını ve üniversite tercihi yapmadan önce sağlıkla ilgili branşları tanımasını istiyoruz. Bu eğitimlere katılan bir öğrencimiz tıp tercihi yapacaksa, bunu isteyerek ve bilinçli olarak yapacak; ya da bu alan bana göre değil, diyerek kendine daha uygun bir alan tercih edecektir. Hedefimiz, liseli arkadaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmektir. Programın başından sonuna kadar gönüllülük esastır. Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, büyük bir fedakârlık göstererek hafta sonu tatillerinde gelip, öğrencilere ders anlatıyorlar. 172 konuk öğrencimizi 26 gruba ayırdık ve her gruba Tıp Fakültesi öğrencilerimizden bir koç görevlendirdik. Koçlar eğitim programı boyunca gruplarındaki öğrencilere eşlik edecek, her türlü soru ve sorunlarında yanlarında olacaklar" diye konuştu.

Açılış konferansının sonunda ilk derslere geçildi. Lise öğrencileri daha önce belirlenen ders programına göre amfilere ayrılarak, ilk tıp eğitimlerini almaya başladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İbni Sina'ya Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement