İHD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Tuncer'in Saldırıya Uğradığı İddiası - Son Dakika
Güncel

İHD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Tuncer'in Saldırıya Uğradığı İddiası

Bir grup avukat, İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülizar Tuncer'in, İstanbul Adliyesi önünde saldırıya uğradığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı

09.12.2013 12:12

Bir grup avukat, İnsan Hakları Derneği (İHD) Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülizar Tuncer'in, adliye çıkışında saldırıya uğradığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

Pendik'te 1 kişinin ölmesi ve 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kuyumcu soygunu ile ilgili Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 6 Aralık'ta görülen duruşmada, sanık avukatlarından Gülizar Tuncer'in, İstanbul Adliyesi çıkışında, müdahil yakınları tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Özgürlükçü Hukukçular Derneği Başkanı Fırat Epözdemir, sadece mesleğini yapmaya çalışan bir kadına saldırılması, küfürler savrulması ve ölümle tehdit edilmesinin insanlıkla bir ilgisinin olmadığını belirtti. Epözdemir, "Avukatları düşman olarak görüp onlara karşı saldırgan tutumda olan herkesin şunu iyi bilmesi gerekir ki biz avukatlar, herhangi bir yargılamada sadece görevimizi icra etmekteyiz. Bundan dolayı da yargılamanın tarafı değiliz. Unutmayın ki bir gün yaşayacağınız herhangi bir olay nedeniyle savunacağımız kişiler sizler de olabilirsiniz"  dedi.

Avukat Epözdemir, 1 haftalık iş göremez raporu alan meslektaşı Tuncer'e yapılan saldırıyı kınadığını kaydederek, sorumlularının bir an önce yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını istediklerini bildirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe de adliye önünde yaptığı açıklamada, Tuncer'e yapılan saldırıyı kınadığını ifade etti. - İstanbul

İHD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Tuncer\'in Saldırıya Uğradığı İddiası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İHD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Tuncer'in Saldırıya Uğradığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement