İhvan Liderlerinin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

İhvan Liderlerinin Yargılanması

İhvan Liderlerinin Yargılanması

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de aralarında bulunduğu 15 kişinin "göstericileri şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması 11 Şubat'a ertelendi

09.12.2013 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 15 kişinin "göstericileri şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının 11 Şubat'a ertelendiği bildirildi.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve beraberindeki 14 kişi, "Giza'daki El-Bahru'l Azam Caddesi'nde geçen Temmuz'da meydana gelen olaylarda göstericileri şiddete teşvik" iddiasıyla Kahire'nin güneyindeki Polis Akademisi binasında hakim karşısına çıktı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi, şahitlerin dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için davanın 11 Şubat'a ertelenmesi yönünde karar verdi.

Bedii, Ağustos ayında göz altına alınmasından bu yana ilk defa mahkeme salonunda görüldü.

Bedii'nin yanı sıra "olaylarda göstericileri şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla hakkında dava açılanlar arasında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi, eski bakanlardan Basim Udeh de bulunuyor.

Geçen Temmuz'da Giza'da güvenlik güçleri ve darbe karşıtları arasında çıkan arbedede 7 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhvan Liderlerinin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement