İl Müftüsü Uyardı İsimlere Dikkat - Son Dakika
Güncel

İl Müftüsü Uyardı İsimlere Dikkat

İl Müftüsü Uyardı İsimlere Dikkat

Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk, çocuklara verilen isimlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, Kurandan isim seçerken dikkatli olmak gerekir.

08.10.2012 15:22

Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk, çocuklara verilen isimlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, Kurandan isim seçerken dikkatli olmak gerekir. Sanem 'put', Aleyna 'sıkıntı, bela' anlamına geliyor. İsim verirken bunları iyi analiz etmek gerekir. Ayrıca Allah'ın isimlerinin de çocuklara verilmesi uygun değildir dedi.Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk, çocuklara verilen isim konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ailelerin çocuklarına isim verirken Kuranı Kerim'den faydalandığını söyleyen Yrd.Doç.Dr.Öztürk, Aileler ismin Kuran'da geçmesine önem gösteriyor. Ancak Kuran'da geçen her ismin çocuğa verilmesi de uygun değil. İsimlerin anlamını doğru bilmek gerekir. Kuran'dan isim konulurken ismin manasını iyi öğrenmek gerekir. Bir bilene, uzmana danışmakta fayda var dedi.Bazı isimlerin farklı anlamkları olduğunu dile getiren İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk, Sanem 'put' anlamına gelmekte. Çocuğa verilmemeli. Aleyna ismi de ailelerin sıkça kullandığı bir isim. Aleyna'da 'sıkıntı, bela' anlamına geliyor. Kezban, 'yalancı' demek. Kuran'da geçen her kelime isim olur mantığı ile düşünülmemeli. Bekir, 'deve yavrusu' demektir. Hz. Ebubekir'in ismi Abdullah'tır, Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır diyerek çocuklara verilmesi gereken uygun isimler hakkında bilgi verdi.

Müftü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk, Erkeklere Muhammed, Mehmet, Abdullah, Mahmut, Ali, Hasan, Hüseyin, bayanlarda Fatma, Kevser, Hatice, Zehra gibi isimler çocuklara verilmesinde uygundur. Peygamber efendimizin en çok sevdiği isimler ise Kevser ve Abdullah'tır. Allah'ın isimlerinin de çocuklara verilmesi uygun değldir. Mesela Rahman, Celil gibi Allah'ın isimlerinin çocuklara verilmesi doğru olmaz. Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur. İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun. Peygamberlerin isimleri de çocuklara verilebilir diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İl Müftüsü Uyardı İsimlere Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement