İlham Veren Öğretmen - Son Dakika
Güncel

İlham Veren Öğretmen

İlham Veren Öğretmen

Bilgi Evi üyelerinin sosyal ve kültürel gelişimine destek veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, öğretmenlerin de gelişimine ve eğitimine önem veriyor.

29.02.2016 13:35  Güncelleme: 13:39

Bu kapsamda Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerinde yazar Ali Erkan Kavaklı ilham veren öğretmen üzerine konuşma gerçekleştirdi.

Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi öğretmenlerinin, üyelerine daha kaliteli aynı zamanda etkin hizmet sunmalarını ve toplumumuzun kültürünü oluşturan değerlerimizin üyelerimize aktarımını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen seminer kapsamında konuşmacı olarak yazar ve aynı zamanda bir öğretmen olan Ali Erkan Kavaklı katıldı.Değerli hocamız öğretmenlerimizi selamlayarak başladığı konuşmasında ilk önce kendisinin 35 yıllık bir öğretmenlik geçmişi olduğunu ifade etti ve öğretmenlerimize "ilham veren öğretmen" hakkında konuşacağını belirtti.

Eğitim Gönle Girme Sanatıdır

Eğitimin gönle girme sanatı olduğunu açıklayan Ali Erkan Kavaklı, gönlüne giremediğimiz birisinin zihnine giremediğimiz gibi onu eğitme şansımız da ortadan kalkar. Sevmediğimiz hiçbir şeye yeterince faydalı olamayız. Genelde eğitimciler birçok konuda şikâyetçi olurlar. Öğretmenler çok şikâyet ederler. Fakat öğretmenlik şikâyet etme mesleği değildir. Sorun çözme mesleğidir. Bir öğretmenden söz edeceğim, bütün çağların en başarılı öğretmeni. O hiç şikâyet etmedi. Ben sadece öğretmen olarak gönderildim buyurur Peygamber Efendimiz. 23 sene çalıştı ve tüm kıtayı değiştirdi. Bütünüyle. Onun için öğretmenlik değiştirme mesleğidir. O nedenle ben tüm öğretmenleri tebrik etmek istiyorum böylesine bir peygamber mesleğine talip oldukları için.

Her Öğrenci Farklı Bir Dünya

Her beynin özel olduğunu ifade eden Ali Erkan Kavaklı, bir birinin benzeri beyin yoktur. Nasıl ki parmak izimiz özelse, göz retinamız özelse, avuç içimiz özelse, karakterimiz özelse her çocuğun beyni de özel ve bir birinden farklıdır. Peki, biz ne yapıyoruz? Mecburiyetten de olsa bu farklı ve özel beyinleri bir araya toplayıp hepsine aynı şekilde ders vermeye kalkıyoruz. Fakat bu öğrenciler aynı metotla ve aynı hızda bu dersleri anlamayabilir. Nasıl ki sağlıklı olduğu sürece görmeyen göz olmuyorsa öğrenmeyen beyin de olmaz. Öğrenme biçimi, hızı farklı olabilir. İşte tam da burada öğretmenlik sanatı başlıyor. Ben anlattım, görevimi yaptım anlayan anlar anlamayan beni ilgilendirmez mantığı kesinlikle kabul edilebilir bir mantık değildir.

Değerli konuğumuz başarılı olmak isteyen öğretmenin, öğrencisinin hangi yöntemle daha iyi anladığını keşfetmesi ve öğrencisinin üzerine o yöntem ile eğilmesi gerektiğini ifade etti.

Bilgi Evi öğretmenlerinin ufuklarını açan bir konuşma gerçekleştiren Ali Erkan Kavaklı programın sonunda kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlham Veren Öğretmen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement