İlk Dört Madde Kırmızı Çizgimiz - Son Dakika
Güncel

İlk Dört Madde Kırmızı Çizgimiz

İlk Dört Madde Kırmızı Çizgimiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Anayasa'daki ilk dört madde bizim kırmızı çizgilerimizdir.

03.04.2013 16:59  Güncelleme: 10:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, yeni anayasa ile ilgili duruşlarının net olduğunu belirterek, Anayasa'daki ilk dört madde bizim kırmızı çizgilerimizdir. Bu ilk dört maddenin değiştirilmesine kesinlikle karşıyız dedi.

İLK 4 MADDENİN DEĞİŞTİRİLMESİNE KESİNLİKLE KARŞIYIZ

Matkap, partisinin Giresun İl Başkanlığını ziyaret açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa çalışmalarında CHP'nin net bir duruşu olduğunu anlatan Matkap şunları söyledi AK Parti'nin bir önerisi var, 'Başkanlık sistemini dahil edelim' diyor. Başkanlık sistemi, şu anki işleyişi tamamen tersine çevirme anlamı taşır. Dolayısıyla eğer uzlaşılan maddeler üzerinde mutabakat devam ederse sorun yok. Ama AK Parti'nin bu konudaki duruşu son günlerde giderek sorgulanır hale geldi. İlk 4 maddeyi bir bütün olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz. Türk milleti kavramının değişmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu maddeler bizim kırmızı çizgilerimiz. İlk dört maddenin değiştirilmesine kesinlikle karşıyız. Bunun böyle bilinmesi gerekir.Atatürk'ün kurucu ve önder rolünden kesinlikle ödün vermeyeceğizö diyererk konuşmasını sürdüren Matkap şöyle devam ettiOna dönük bir saldırı var. Takiye yaparak farklı şeylerle bir saldırı var. Onu kaldırarak belki cumhuriyeti yerle bir etme anlayışı var. Buna kesinlikle izin vermeyiz. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini en çok savunması gerekenler Başbakan ve Cumhurbaşkanı'dır. Bu arkadaşlarımız gençlik dönemlerinde Cumhuriyetin temel değerlerine hep karşı durmuşlar ama o Cumhuriyet onları Cumhuriyetin başına getirmiş. Dolayısıyla herkesin Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin değerlerini her zamankinden daha fazla kollaması gerekiyor. Çünkü devletimizin idari yapısının değiştirilmesinden de söz edilmeye başlandı. Eyalet ve benzeri farklı görüşlere kesinlikle kapalı olduğumuzun bilinmesini açıklamak istiyorum. Sınırlarımızın veya komşularımızın sınırlarının değiştirilmesi konusundaki duruşumuzdan kesinlikle ödün vermeyiz.

Genel Başkan Yardımcısı Matkap, Ergenekon davasının duruşmasına katılımın sağlanması amacıyla CHP'nin yaptığı çağrıyla ilgili yöneltilen soruyu ise, Özellikle Trakya'daki örgütlerimize dönük bir çağrı. Ayrıca İstanbul'daki örgütlerimiz de katılarak destek verecek dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Dört Madde Kırmızı Çizgimiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement