İMOS, İnegöl'ü Dünya İle Tanıştırmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İMOS, İnegöl'ü Dünya İle Tanıştırmaya Devam Ediyor

İMOS, İnegöl\'ü Dünya İle Tanıştırmaya Devam Ediyor

İMOS tarafından üçüncüsü bu yıl düzenlenen "İnegöl Dünya İle Buluşuyor" programı kapsamında, bu kez Asya kıtasından 20 ülkenin büyükelçileri İnegöl'de ağırlandı.

10.11.2017 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İMOS tarafından organize edilen "İnegöl Dünya ile Buluşuyor" programı kapsamında İnegöl'de 2 gün geçiren büyükelçiler ve diğer konuklar onuruna verilen gala yemeğine; İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İstanbul Mobilya, Kâğıt, Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç'in yanı sıra Asya kıtasından 20 ülkenin büyükelçi ile diğer davetliler katıldı.

Gala yemeğinin açılışında konuşan ve İnegöl'ün bir mobilya şehri olduğunu belirten İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, "İnegöl bir asra yakındır Türkiye mobilya sektörüne ciddi katkı sağlayan bir merkezdir" diye konuştu.

"İnegöl Dünya İle Buluşuyor" programına, 2 yıl önce Afrika kıtasıyla başladıklarını hatırlatan Uğurdağ, "İnegöl Dünya İle Buluşuyor programının 3'üncüsünü siz Asya kıtası temsilcilerimizle devam ettiriyoruz. İnegöl, Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40'ını karşılıyor. İnegöl mobilya sektörü, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15'ini karşılıyor. Son yıllarda teknolojik yatırımları tamamlayarak, üretim alanlarını büyüterek ve tasarıma, kaliteye ciddi önem vererek İnegöl'ü gerçek anlamda Türkiye'nin mobilya merkezi yaptık" dedi.

İMOS olarak, İnegöl'ün ana sektörünü tanıtmak anlamında bu programı gerçekleştirdiklerini kaydeden Uğurdağ, "Yıllardan beri İnegöl mobilyacıları çeşitli ülke ve kıtalara ihracat gerçekleştiriyor. Bu ihracatlar son yıllarda ciddi şekilde büyüyerek devam ediyor. Komşu ülkelerimiz başta olmak üzere dünyanın her kıtasına ihracat yapıyoruz. Bizler, işimizi şuan içinde bulunduğumuz sektörü hem çalışarak hem okuyarak hem de eğitim alarak yönetmeye ve üretmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

MOBİLYADAKİ GELİŞİMDE İNEGÖL'ÜN PAYI BÜYÜK …

Mobilya başkenti olan İnegöl'de Asya kıtası temsilcilerini ağırlamaktan mutluyum olduklarını belirten İstanbul Mobilya, Kâğıt, Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul Mobilya, Kâğıt, Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği'nin, Türk mobilya sektörünü temsil eden önemli kurumlarından birisi olduğuna dikkat çeken Güleç, "Son 15 yılda Türkiye mobilya sektörü kalitede, tasarımla, yenilikle her yönüyle 10 kata kadar çıktı. Tabii burada dış dünya ile ilişkilerin gelişmesi çok önemli. İhracatta 300 milyon dolarlardan bugün 2 milyar 700 milyon dolarlara çıktık. Dünya mobilya ihracat sıralamasında da 23'üncü sıradan 12'nci sıraya yükselttik. Bu başarının temelinde İnegöl'ün büyük başarısı var" ifadeleri kullandı.

BAŞKAN TABAN, MARKALAŞMAYA VURGU YAPTI

Tanıtımın ve markalaşma konusunun önemine işaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da, "Şehrimizi tanıtmak zorundayız. Şehrini tanıtan, parlatan, markalaştıran daha değerli hale geliyor, ekonomik anlamda da çok daha fazla katkılar sağlıyor. Bu programın çok faydalı olacağını düşünüyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

AKTAŞ, "KATKI KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu buluşmaların artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu ve benzeri buluşmalar çok güzel. İnşallah artarak devam eder. İnegöl Belediye Başkanlığı'mda katkı koyduğumuz gibi, yeni konumuzda da katkı vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İnegöl'ün bir tarih şehri ve kültür şehri olduğunu, Bursa merkezden sonraki en önemli ilçelerden birisi olduğunu anımsatan Aktaş, ekonomi, tarih, sanayi bakımından Bursa'nın her köşesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Aktaş, "İnegöl bu müstesna şehrin en güzel köşelerinden bir tanesi. Buranın işadamları çok gayretli, tüm dünyayı dolaşıyorlar. İthalat ve ihracat yapanlar var. Sizler de ülkenizdeki işadamlarıyla, STK'larla, birliklerle, derneklerle görüşmeler yaparsanız önemli şeylere aracılık yaparsınız. Bu buluşmanın bundan sonraki güzel günlere sebep olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Tanışmanın ve değer üretmenin önemli olduğuna dikkat çeken İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İMOS'a bu programı hayata geçirdiği için teşekkür etti. Kaymakam Akça, ekonomik kazanımın yanı sıra kültüren kazanımın da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İNEGÖL'DE 2 GÜN GEÇİRDİLER

Asya kıtasından gelen 20 ülkenin büyükelçisi, İnegöl'deki temasları kapsamında İnegöl Kent Müzesi, İnegöl Mobilya Müzesi'ni de ziyaret etti. Heyet, ayrıca Çilek Mobilya'nın üretim tesisine de teknik gezi gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İMOS, İnegöl'ü Dünya İle Tanıştırmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement