İnegöl'de Zabıta Denetimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İnegöl'de Zabıta Denetimleri Devam Ediyor

İnegöl\'de Zabıta Denetimleri Devam Ediyor

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, tüm iş kollarına yönelik denetimlerin aralıksız süreceğini söyledi.

01.04.2013 11:12  Güncelleme: 11:16

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halk sağlığına verilen önem çerçevesinde, belli periyotlarla yaptıkları denetimler kapsamında bu kez ilçemizdeki simit fırınlarını denetledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen; tüm iş kollarına yönelik denetimlerin aralıksız süreceğini söyledi.

25-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Zabıta Müdürlüğü ile Belediye Veteriner Hekimliği işbirliğinde yapılan denetimlerde toplam 8 adet iş yerine denetim yapıldı.

Yapılan denetimlerde; işletme ve mutfağın genel temizlik ve hijyeni, elek kullanılıp kullanılmadığı, kırık yumurta kullanılıp kullanılmadığı, imalatta kullanılan gıda maddelerinin depolama ve muhafaza şartları, personel hijyeni, gramaj kontrolü, alet ekipman hijyeni, ruhsat gibi hem insan sağlığını hem de çalışma koşullarını içeren konular titizlikle denetlendi.

Denetimlerle alakalı açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen; vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmeleri ve güven içinde gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla denetimleri sürekli gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şen ayrıca; simit fırınlarının salonlarının şartlara uygun üretim yapıp yapmadıklarını kontrol ederek, halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak istediklerini ifade etti.

Şu ana kadar yapılan incelemelerde, ilçede faaliyet gösteren 8 simit fırınının hepsini denetlediklerini ifade eden Şen; elek kullanmayan ve taze yumurta yerine kırık yumurta kullanan 6 işyerinin uyarıldığını ve 1 ay süre verildiğini söyledi. Bu süre sonunda yapılacak kontrollerde gerekli şartları yerine getirmeyen işyerleri hakkında; idari para cezası uygulanacağını da söyleyen Şen; yapılan denetimlerde 215 kırık yumurtaya el konularak imha edildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnegöl'de Zabıta Denetimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement