İnegöl Olaylarına Karıştığı İçin Tutuklanan 22 Kişi Serbest - Son Dakika
Güncel

İnegöl Olaylarına Karıştığı İçin Tutuklanan 22 Kişi Serbest

İnegöl Olaylarına Karıştığı İçin Tutuklanan 22 Kişi Serbest

6 Kişinin Bıçaklanmasından Sonra Yaşanan Olaylara Karıştıkları İddiasıyla Yürütülen Operasyonun İkinci Dalgasında Tutuklanan 22 Kişi, Dün Gece Serbest Bırakıldı.

12.11.2010 19:33

Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçtiğimiz temmuz ayında 6 kişinin bıçaklanmasından sonra yaşanan olaylara karıştıkları iddiasıyla yürütülen operasyonun ikinci dalgasında tutuklanan 22 kişi dün gece serbest bırakıldı. Aynı olaylara karıştıkları için tutuklanan 11 kişi daha önce tahliye edilmişti.

İnegöl'de geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan olaylarda doğu kökenli vatandaşlar ile İnegöl'de yaşayan gençler arasında alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada, iddiaya göre, doğu kökenli bir grup arkadaşlarını döven Selahattin O. (26), Metin B. (36), Şaban D. (47), Yunus U. (39), Eran V. (38) ve İdris B.'ı (54) bıçakla ve sopalarla yaraladı. Olaylardan sonra kaçan zanlılardan Ş.S. (22), M.S. (31), M.Ş.S. (23), B.S. (19) ve H.S. (36) polis tarafından yakalandı.

Bıçaklanma olayının farklı duyurulması sonucu toplanan yaklaşık 2 bini gözaltına alınan zanlıların kendilerine verilmemesi sonucu çıkarttıkları olaylarda polis merkezi, belediye binasını taşladılar, çoğunluğu polislere ait 21 aracı yakıp hasar verdiler. Sabaha kadar süren olaylardan sonra gözaltına alınan 50 zanlıdan mahkemeye çıkartılan Hakan Y., Yusuf T., İlker E., Emrah B., Erdinç A., Adem E., Okan Ş., Murat U., Bilal Ç., Gökhan B. ve Mert S. tutuklandılar. Tutuklu sanıklar yaklaşık bir ay sonra avukatlarının ve ailelerinin itirazı sonucu tahliye talebini değerlendiren İnegöl 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldılar.

OPERASYONUN DEVAMINDA GÖZALTINA ALINAN 22 KİŞİ DE SERBEST

Bu arada olay gecesi çekilen fotoğrafları ve görüntüleri izleyen polis geçtiğimiz Eylül ayında düzenlediği bir başka operasyonda 40 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılalardan, Nihat K., Bilal M., Tolga B., Orhan Y., Serkan H., Mehmet C., Halil İ. S., Hikmet G. , Ozan B., Yiğit S., Musa T., Kamil B., Ahmet Y., Cemil Y., Zeki Uslu, Bekir M., Fatih E., Samet K., Numan O., Hakan C., Sinan Ş. tutuklanırken, 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı olaylara karıştığı için aranmakta olan Erhan O. (19) ise cezaevine giden arkadaşlarına alkışlarla destek vermek isterken polis tarafından yakalanıp tutuklandı. Yaklaşık 55 gündür cezaevinde bulunan sanıklar, dün gece avukatlarının yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme tarafından serbest bırakıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnegöl Olaylarına Karıştığı İçin Tutuklanan 22 Kişi Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement