İngiltere'de peçesini açmadığı için tartışmalara neden olan Rebekah Dawson isimli Müslüman kadın, cami görevlisini tehdit etmekten 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Dawson, Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı kuzey Londra'daki Finsbury Park camisinin güvenlik görevlisi Daudi Yusuf'u tehdit etmekten suçlu bulundu. 22 yaşındaki Dawson önce suçsuz olduğunu savunmuş, ancak daha sonra Yusuf'u Müslüman olmayan kadınları başları açık şekilde camiye aldığı gerekçesiyle tehdit ettiğini kabul etmişti.
Rebekah Dawson Londra'daki dava sürecinde ifade vermeden önce ayrı bir odada kadın polis memuruna yüzünü göstermiş ve kimliğini bu şekilde onaylatmıştı.
Sonradan Müslümanlığı kabul eden Dawson'ın mahkemede kimliğinin onaylanması ve tanıklığının kabulü için yüzünü açmak istememesi, İngiltere'de tartışmalara neden olmuştu.
Davaya bakan yargıç Peter Murphy, kadının yüzünü açması gerektiğini savunmuş, Dawson'ın avukatı Susan Meek ise, bunun insan haklarına ve İngiltere'de inançlarla ilgili kıyafetlere gösterilen anlayışa aykırı olduğunu söylemişti. - London, City of
Son Dakika › Güncel › İngiltere'de Müslüman Kadına 6 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.