İngiltere'de Woolwich Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Woolwich Cinayeti Davası

İngiltere\'de Woolwich Cinayeti Davası

Londra'da Lee Rigby adlı askerin öldürülmesiyle ilgili suçlu bulunan Michael Adebolajo'nun cezasına itiraz ederek, temyiz mahkemesine başvurdu.

30.01.2014 16:25

İngiltere'de Lee Rigby adlı askerin öldürülmesiyle ilgili suçlu bulunan Michael Adebolajo'nun temyiz başvurusu yaptığı açıklandı.

29 yaşındaki Michael Adebolajo'nun henüz açıklanmayan cezasına itiraz ederek, temyiz başvurusu yaptığı yargı tarafından doğrulandı. Mahkeme, Michael Adebolajo ile olayın bir diğer suçlusu 22 yaşındaki Michael Adebowale hakkında verilen cezayı henüz açıklamadı.

Konuyla ilgili olarak yargıç, zanlıların alacağı cezanın Adebolajo'nun temyiz başvurusunun görüşülmesinin ardından açıklanacağını belirtti. Temyiz başvurusunun mahkemede görüşülmeye, 6 hafta ile 3 ay arasında başlanması bekleniyor.

25 yaşındaki İngiliz asker Lee Rigby, Londra'nın güney doğusunda bulunan Woolwich semtinde 22 Mayıs 2013 tarihinde gün ortasında bıçaklanarak öldürülmüştü. İngiliz hükümeti olayı "terör saldırısı" olarak nitelemişti. Adebolajo ve Adebowale, asker Rigby'e önce arabayla çarpmış, daha sonra yolun ortasına sürükleyerek, bıçaklamış ve başını satırla kesmek istemişti.

Olayın suçlularından Adebolajo ifadesinde, İngiltere'de doğduğunu, büyüdüğünü ve eğitim aldığını, kendisine "İngiliz" denilmesinden utanmadığını ifade etmişti. "Ancak İngiliz olmak şimdi cinayet, tecavüz ve yağmalama gibi sözcüklerle birlikte anılıyor" diyen Adebolajo, "Müslümanlar ile İngiliz halkı arasında bir savaş bulunduğunu ve kendisinin Allah'ın askeri olduğunu" söylemişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Woolwich Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement