İş Güvenliğinde Radikal Kararlar Alınacak' - Son Dakika
Güncel

İş Güvenliğinde Radikal Kararlar Alınacak'

İş Güvenliğinde Radikal Kararlar Alınacak\'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, iş sağlığı ve güvenliğinde bazı radikal kararların alınacağını, Soma’daki facianın ardından 94 ocağın kapatıldığını açıkladı.

11.11.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hazar Strateji Enstitüsü'nün 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen toplantının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Taner Yıldız, iş sağlığı ve güvenliğinde yapılacak düzenlemelerin içinde bazı radikal kararların olacağını belirterek, "Sektörün mutlaka daha iyi noktaya getirilmesini sağlamamız lazım" dedi.

Yıldız, Soma'daki maden faciasından sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı denetimlerde 94 ocağın kapatıldığını bildirdi. Bakan Yıldız: "Eksiklerini gideremeyenler açılmadı. Yani iş sağlığı ve hayatıyla ilgili güvenilir bir çalışma ortamı için bu konu üzerinde durduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

Enerji Bakanı, Ermenek'teki maden kazasıyla ilgili, "Şu kesin ki eski galeri ile yeni galeri arasındaki yaklaşma mesafesi 6-7 metreye inmiş durumda. Bu karara kimler ortak olmuşsa onlar suçludurlar" dedi.

Kazanın oluş şekli, çalışanların o an ki durumlarına ilişkin de bilgiler verdiklerini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Şu anda desandrenin son dönemeç dediğimiz noktasına, 325. metreye gelinmiş durumda. Nefeslik kısmından da yaklaşık 17 metre daha ilerlendi. Tahkimattaki bir kısım bozulmanın ve yerdeki kömürle karışık şlam ve çamuru arkadaşlarım bir kez daha teyit ettiler. Arkadaşlarımıza ulaşmaya yönelik olarak çalışmalar 24 saat kesintisiz devam ediyor. Her açılan metrede, her ilerlediğimiz noktada işçi kardeşlerimizle karşılaşabiliriz. Ama suyun hareketlerinin onları nerelere kadar taşıdığını ancak ulaştıktan sonra söyleyebileceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Al Jazeera ve Anadolu Ajansı

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel İş Güvenliğinde Radikal Kararlar Alınacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement