İş yeri kameraları "MOBESE"yi aratmıyor - Son Dakika
Güncel

İş yeri kameraları "MOBESE"yi aratmıyor

HAYATİ AKÇAY - Polisin suç ve suçluları bulmada en çok başvurduğu cihazların başında gelen iş yeri güvenlik kameraları, adeta MOBESE görevi yapıyor.

09.12.2013 13:34

HAYATİ AKÇAY - Polisin suç ve suçluları bulmada en çok başvurduğu cihazların başında gelen iş yeri güvenlik kameraları, adeta MOBESE görevi yapıyor.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Muzaffer Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde, iş yerlerine kurulan güvenlik kamera sistemlerinin yaygınlaştığına işaret ederek, "Valiliğimizin de üzerinde durduğu bu konuda ekiplerimiz iş yeri sahipleri ile iletişime geçerek kameraların takılması için çalışmalarını yürütüyor" dedi.

Birçok suçun aydınlatılması ve suçlunun bulunması konusunda iş yerlerinde güvenlik kameralarının kendilerine çok büyük fayda sağladığını anlatan Güneş, şöyle konuştu:

"İş yeri güvenlik kameralarının yaygınlaşması, suç ve suçlularla mücadelemizde elimizi güçlendirdi. Çünkü olayları aydınlatmada delilden sanığa gidiyoruz. Bu delilleri elde edebilmemiz için de bizim elimizde birtakım kanıtın olması gerekiyor. Bu iş yeri güvenlik kameraları da oldukça işimizi kolaylaştırıyor. Şüphelilerin eşkal bilgilerine, olayı kimin gerçekleştirdiğine çok rahat bir şekilde ulaşabiliyoruz."

"Bu kameraların müthiş bir şekilde önleyici etkisi var" diyen Güneş, "Çünkü suç işleyecek şahıslar güvenlik kamerasının olduğu yerlere çok fazla yaklaşmıyor. Suç işlenme oranları da o bölgelerde oldukça azalıyor. Açık söylemek gerekirse suçla mücadelede güvenlik kameralarının oldukça katkısı var. İş yeri kameraları bir nevi MOBESE gibi çalışıyor. Biz MOBESE'yi 24 saat canlı olarak izlemekteyiz, iş yeri kameralarını izleyemiyoruz ama suç işlendiğinde de ilk başvurduğumuz kameralar bunlar" ifadelerini kullandı.

- "Pahalı diye taktırmayan var"

İş yeri kameralarını pahalı diye taktırmayanlar olduğunu dile getiren Güneş, şöyle devam etti:

"Aslında bu güvenlik kameraları çok maliyetli de değil. Halkımızın fiyatlar konusunda çok fazla bilinçli olmadığını düşünüyoruz, bir iş yerine kurulması gereken güvenlik sisteminin fiyatlarını fazla buluyor. İş yeri sahipleri şunu bilmeli ki bir hırsız kendilerine ya da iş yerlerine en az 10 bin lira kadar zarar verebiliyor. Oysa iş yeri sahipleri güvenlik kameraları taktırdığında bu zararla karşı karşıya kalmıyor."

- "Hırsızlar sahte kameraları biliyor"

Güneş, hırsızların gösteriş amaçlı takılan sahte kameraların farkında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bazı iş yeri sahipleri gösteriş amaçlı güvenlik kameraları kullanıyor, hırsızlar bu kameraların sahte olduğunu biliyor. Bu kameralar internetten 50 ya da 100 liraya satın alınarak iş yerinin bir tarafına monte ediliyor. Bu gösteriş amaçlı aletlerin suçun önlemesine hiç katkısı yok. İş yeri sahipleri mağdur olmak istemiyorsa bu yöntemlerden bir an önce vazgeçmeliler. Çünkü hırsız ya da başka suç işleyecek kişiler bunların kamera olmadığını bilerek yapmak istediği şeyi rahatlıkla yapıyor ya da yaptırıyor."

İş yeri kameraları "MOBESE"yi aratmıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş yeri kameraları 'MOBESE'yi aratmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement