İşadamı Galip Öztürk İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

İşadamı Galip Öztürk İfade Verdi

İşadamı Galip Öztürk İfade Verdi

İşadamı Galip Öztürk ve Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 70 sanıklı davanın ilk duruşması görülmeye devam ediyor.

26.09.2012 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşadamı Galip Öztürk ve Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 70 sanıklı davanın ilk duruşması görülmeye devam ediyor. Davada ifade veren tutuklu sanık Galip Öztürk, iddianamede kendisi ile 17 tane suç iddiası olduğunu ancak bunların zorlama ile ortaya çıkarıldığını belirtti.

"ÖRGÜT KURMADIM"

Hüseyin Aydemir isimli biri ile Star Turizm'i kurduğunu belirten Galip Öztürk, "Sonra Star Turizm'i Hurşit Yavaş'a devredip Metro Turizm'i kurdum. 20 yıldır hiç görüşmediğim bir adam bizi mahkemeye taşıdı. Hurşit Yavaş, 4 veya 5 yıl önce yurtdışından dönüyor. Organize Şube Polisleri ile Hurşit sözleşme yaptı. 20 yıldır Hurşit'le bir çay içmişsem tüm iddiaları kabul ederim. Beni ve buradaki arkadaşları bu ucube durumdan siz kurtarabilirsiniz. Örgüt kurmadım. Şirketlerimin yüzde 50'si halkın malıdır. 20 bin insan çalışır. Ben suç örgütüne karışmış insanlardan hep uzak kaldım. Bu yıl öğrencilere burs dahi veremiyorum. Arkadaşlar korkularından kestiler" dedi.

İddianamede Danıştay Genel Sekreteri H. K. ile ilişkisi olduğunun yer aldığını belirten Galip Öztürk, "Bu kişi ile ilişkim yok. Bu iddia hukuk garabetidir. Şirketimize 2,5 trilyon ceza kestiler. Bu cezanın hukuki yollardan iptali yönünden talimat verdim avukatıma. Zaten cezayı da ödedik" diye konuştu.

"RÜŞVET VERMEDİM"

Beykoz Belediyesi'ne rüşvet verdiği yönündeki iddiaları da kabul etmeyen Öztürk, "Belediye başkanıyla aramızda sert konuşmalar olmuştur. Her şeyi tam olan binaya ben niye para vereyim? Belediyenin bilgisi dahilinde bir spor kulübüne yardım yapılacağı söylendi. Ama ben hiç bir şekilde para vermedim. Beykoz Belediyesi'nde Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde görevli A.R.T.'ye de bu konuyla ilgili rüşvet verilmesini istemedim" diye ifade verdi.

(BB)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı Galip Öztürk İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement