İşçilerin Yüzleri Gülüyor - Son Dakika
Güncel

İşçilerin Yüzleri Gülüyor

İşçilerin Yüzleri Gülüyor

Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

12.03.2012 16:57

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Genel-İş Sendikası arasında, Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplu sözleşme imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, GASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuza, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Ağar, Genel İş Sendikası Bölge Başkanı Nihat Bencan, Disk Gaziantep 1 Nolu Şube Başkanı Süleyman Göçmen, belediye ile sendika yetkilileri katıldılar.

3 yılı kapsayan toplu sözleşme ile Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 500 işçinin maaşlarında yıllık enflasyon oranı üzerinde bir artış sağlandı. Sözleşme ile 1.Yıl için %13, 2. Yıl için enflasyon artı 2 puan, 3. Yıl için enflasyon artı 3,5 puan artış ile sosyal yardımlarda da zam oranında bir artış yapıldı.

Başkan Güzelbey, ''Bir müessesedeki başarı işveren ile çalışan uyumundan geçmektedir. Biz Belediyede hep bunun sağlanmasına gayret ettik. Çalışan arkadaşlarımızın da bunun için gayret gösterdiklerine yürekten inanıyorum. İş barışı sadece bir iş yerinde işverenin memnun eden sonuçlar anlamına gelmemeli, hem çalışanın hem işverenin haklarının korunması asıl iş barışı anlamına gelir" dedi.

'Asıl önemli olanın niyet olduğunu' belirten Başkan Güzelbey, "Bugün değişen Gaziantep'teki en büyük pay işçilerimizin ve tüm çalışanlarındır. Niyetler iyi olursa kazanan şehrimiz ile bu şehirde yaşayan halk kadar çalışanlar ve işverenler de olacaktır. Bugün iki tarafın rızası ile sağlanan bir mutabakata imza atmaktan çok mutluyuz" dedi.

Genel İş Sendikası Bölge Başkanı Nihat Bencan, "Büyükşehir Belediye yetkilileri ile bugüne kadar yaptığımız görüşmelerin hiçbir aşamasında ne belediye de ne de GASKİ ile bir sıkıntı yaşamadık. İki tarafın çalışma barışı için gösterdiği çaba bizi fazlasıyla mutlu etti. Kentimizde belediyemizin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda Başkan kadar çalışanların da büyük emeği ve katkısı vardır. Başarı ekibin başarısıdır. Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 500 arkadaşımızı ilgilendiren toplu iş sözleşmesinden el sıkışarak, ayrılmaktan çok memnunuz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İşçilerin Yüzleri Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement