Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

13.10.2014 19:11

Şeyh Said'in torunlarından Abdulilah Fırat: "Halkımıza eziyet verenlere, insanca ve medenice yaşamalarına mani olanlara karşı yaşamalarını sağlamak için fitne ve fesada hep beraber dur dememiz lazım"

Şeyh Said'in torunlarından Abdulilah Fırat, IŞİD'in saldırıları bahane edilerek yapılan gösterilere ilişkin, "Halkımıza eziyet verenlere, insanca ve medenice yaşamalarına mani olanlara karşı yaşamalarını sağlamak için fitne ve fesada hep beraber dur dememiz lazım" ifadelerini kullandı.

19 ve 20. dönem Erzurum Milletvekili ve Şeyh Said'in torunlarından Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, şer güçlerin insanları birbirine düşürerek kaos meydana getirmeye çalıştığını belirterek, "Bazı siyasi partilerimizi birbirlerine buğz etmeye sürükleyen gizli güçlerin oyunlarına fırsat vermemeliyiz. Birbirimizi sevmeli ve yumuşaklığa davet etmeliyiz" tavsiyesinde bulundu.

İnsanın, doğası gereği sosyal bir varlık olduğunu ve beraber yaşamak zorunda kaldığını vurgulayan Fırat, haksızlığa uğrayan insanlarda intikam hislerinin uyanabileceğini, bu karanlık ve sıcak hislerin ilmin aydınlığını ve aklın serinkanlılığını bastırabileceğini kaydetti.

Bazı insanların dikkatleri üzerlerine çekmek için ölçüsüzlüğe, huzur ortamını bozmaya ve aşırılığa başvurduğunu hatırlatan Fırat "Şiddet nehyedilmiş bir fiildir. Allah Resulü (s.a.s.) fiil ve ameli sünneti de kolaylık ve kolaylaştırma üzerine kurmuştur. Birbirimizi sevmeli ve yumuşaklığa davet etmeliyiz. Allah, rıfk ve merhamet sahibidir. Onun için Kürt halkının temsilciliğine talip olanlardan birbirlerine karşı hilimle, rıfkla, şefkatle, birbirimize acımakla davranırsak Cenabı Hak'ta bizleri zorluktan ve zalimlerin şiddetinden muhafaza eder" görüşüne yer verdi.

"Ezilmiş bir milletin temsilcileri birbirlerine karşı müsamahalı davranmalıdır. Yumuşak söz muhatapların nefis ve davranışlarında daha fazla etki yapar ve onları birbirlerini anlamaya ve kabullenmeyi kolaylaştırır" değerlendirmesini yapan Fırat, şöyle devam etti:

"Taraflardan kusurlu ve hatalı olanları tekfir etmek ve kovmak değil, durumlarını düzeltmeye davet etmek ve düştükleri hatayı açıklayıp ondan dönmenin lüzumuna onları inandırmaya millet olarak çalışmalıyız. Af edilmek ümidiyle isyana ve kötülüklere kalkışmayın, zira hesabı geniş tutanların ekserisi zararlı çıkar. Her şeyde ölçülü olmak en emin yoldur. Çizilen sınır Allah'ın koyduğu huduttur, lütfen onları aşmayın, kim Allah'ın çizdiği sınırı aşarsa onlar zalimlerin ta kendileridir. İstikbalimiz ifratla tefrit arasındadır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika


Advertisement